росіяни за добу атакували дев’ять областей України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев’ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли дев’яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 23 жовтня.

У Кіровоградській області вночі уламками збитої ворожої ракети в смт Онуфріївка Олександрійського району пошкоджені житлові будинки, вибиті вікна. Виникла пожежа, яку ліквідували. Загиблих та травмованих немає. Детальна інформація уточнюється.

За минулу добу зафіксували 143 удари по громадах Сумщини. російські війська обстріляли Есманську, Юнаківську, Шалигінську, Білопільську, Путивльську, Середино-Будську громади. Детальна інформація уточнюється.

Вночі російські війська здійснили атаку на Запоріжжя із використанням дронів (попередньо, дронів-камікадзе Shahed-136), а також навколишніх населених пунктів з використанням ракет С-300.

Так, один з дронів уразив громадську будівлю в обласному центрі. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Також було здійснено ракетний обстріл одного зі сіл Запорізького району. Внаслідок потрапляння трьох ракет із використанням ЗРК С-300 пошкоджено приватні будинки та приміщення школи. За попередніми даними, постраждалих немає. Детальна інформація уточнюється.

У Дніпропетровській області вночі ворог знову завдав удару по Нікопольському районі. Обстріляв з РСЗВ та важкої артилерії Марганецьку громаду. Люди не постраждали. Масштаби руйнацій з’ясовуються. Після опівночі над Нікопольським районом українські захисники збили ворожий дрон-камікадзе Shahed-136.

У Харківській області минулої доби ворог обстрілював м. Вовчанськ, а також населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів. У Вовчанську пошкоджені об'єкти промислової інфраструктури, сталися пожежі. Без постраждалих. За минулу добу з пораненнями госпіталізували одну людину. Також триває розмінування звільнених територій області. За добу піротехнічні загони ДСНС знешкодили 803 вибухонебезпечні предмети.

Читайте також: Від російських обстрілів на Харківщині постраждав цивільний

Напруженою залишається ситуації в районі адмінмежі Луганщини. Вчора ЗСУ відбили атаки росіян на Білогорівку. Із мінометів, ствольної та реактивної артилерії загарбники обстріляли Стельмахівку. Всього ворог 23 рази обстрілював позиції українських захисників із артилерії та мінометів.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів. Підтверджено ураження 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також двох позицій зенітних ракетних комплексів ворога.

У Донецькій області, за даними Генерального штабу ЗСУ, противник не полишає спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки загарбників в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Іванград, Мар’їнка, Соледар, Озарянівка, Одрадівка. Ворог обстрілює позиції українських військових вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку.

Читайте також: На Донеччині виявили тіла ще чотирьох вбитих мирних жителів

З мінометів, ствольної та реактивної артилерії ворог обстрілював Зарічне і Терни. На Бахмутському напрямку з танків та різнокаліберної артилерії росіяни обстрілювали в районах населених пунктів Андріївка, Бахмутське, Бахмут, Веселе, Зеленопілля, Кліщіївка, Майорськ, Курдюмівка, Озарянівка, Опитне, Соледар та Яковлівка. Інформація щодо наслідків та постраждалих уточнюється.

Вночі ворог атакував Миколаївську область безпілотниками Shahed-136. 14 з них збили на території області.

Вночі загарбники обстріляли Миколаїв ракетами типу С-300. Одна з ракет влучила у п’ятиповерховий житловий будинок, повністю зруйнувавши квартиру на п’ятому поверсі. Також пошкоджений 10-поверховий житловий будинок. Уламками та вибуховою хвилею в ньому винесло вікна і двері. Пошкоджена теплотраса, дитячий майданчик та декілька автомобілів. Попередньо, троє людей дістали поранення.

Через ворожий обстріл зруйнована складська будівля, одну людину госпіталізували. На місці влучання виникла пожежа, її ліквідували.

По Шевченківській громаді ворог завдав удар трьома дронами-камікадзе Shahed-136. Пошкоджена інфраструктура. Детальна інформація уточнюється.

Внаслідок ворожого ракетного обстрілу по Галицинівській громаді двоє людей дістали поранення. Пошкоджені об’єкти інфраструктури. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Вчора зафіксовані обстріли чотирьох населених пунктів та їх околиць. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

У Херсонській області тривають активні бойові дії. загарбники продовжують проводити заходи примусової евакуації цивільного населення. З Бериславського району та Херсона активно вивозяться «державні установи» та майно. У Херсоні збільшилася кількість випадків мародерства та протиправних дій.

Читайте також: росіяни захоплюють будинки у Новоолексіївці на Херсонщині - Чубаров

Ворог атакував нещодавно звільнені населені пункти Херсонщини. Шевченківку дроном-камікадзе, а Нововоскресенське обстріляв із ЗРК С-300. Без втрат.

Бериславський район знову опинився під обстрілами російських військ. Є поранені та загиблі мирні жителі, зруйнована цивільна інфраструктура. Через влучання снаряду у склад знищено 1000 тонн зерна, пшениці та трактори.

У Бериславському районі ЗСУ збили ударний гелікоптер загарбників Ка-52 «Алігатор».

Відносно спокійно ніч минула на Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Житомирській та Київській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-