росіяни за добу атакували вісім регіонів України

росіяни за добу атакували вісім регіонів України

Укрінформ
Армія російської федерації за добу здійснила обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 22 жовтня.

У Запорізькій області вночі ворог завдав два ракетні удари по селу Зарічне Комишуваської ОТГ. Постраждалих і серйозних руйнувань немає. Детальна інформація уточнюється.

Вночі росіяни атакували Черкаську область, за попередніми даними, 5 дронами-камікадзе. Є влучання в один із об'єктів критичної інфраструктури у Черкаському районі. Ліквідація пожежі триває. Потерпілих немає. Детальна інформація уточнюється.

У Дніпропетровській області вночі росіяни обстріляли Нікопольський район, били по Марганецькій та Нікопольській громадах. У Нікополі пошкоджені понад 20 будинків та кілька газогонів. Близько тисячі родин лишилися без світла. Енергетики проводять відновлювальні роботи.

Протягом минулої доби ворог завдав два удари із ЗРК С-300 по об'єкту промислової інфраструктури у Харкові. Поранені 11 людей.

Також агресори обстрілювали Вовчанськ, смт Дворічна та інші населені пункти у Харківському, Чугуївському, Богодухівському та Куп'янському районах. Пошкоджені приватні будинки. За минулу добу з пораненнями госпіталізовані троє людей.

Триває розмінування звільнених від ворога територій Харківщини. Піротехніки ДСНС знешкодили ще 803 вибухонебезпечні предмети.

У Луганській області Збройні сили України від Золотарівки та Білогорівки відбили атаки росіян. За добу ворог вісім разів намагався штурмувати позиції захисників Луганщини, але успіху не мав.

росіяни 26 разів обстріляли позиції ЗСУ з артилерії та мінометів та завдали два авіаудари.

Підтверджено ураження силами ЗСУ трьох опорних пунктів і 10 районів зосередження озброєння і техніки, а також трьох позицій зенітних ракетних комплексів ворога. Ракетні війська та артилерія уразили два пункти управління, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, зенітний ракетний комплекс С-300 росіян, артилерію на вогневих позиціях та ще 5 важливих цілей.

У Донецькій області зранку війська рф здійснили обстріл смт Гостре Курахівської міської територіальної громади. Поранених та загиблих немає. Пошкоджена високовольтна мережа, близько 200 абонентів залишилися без світла.

Зранку ворог обстріляв селище Новоукраїнка поблизу Вугледара, пошкоджені два приватні будинки. Інформація про постраждалих уточнюється.

росіяни ведуть обстріли вздовж лінії фронту (Мар'їнка, Красногорівка, Авдіївка, Бахмут).

На визволених територіях відновлюють водо- та електропостачання. 3а добу на Донеччині троє людей загинули і 10 дістали поранення.

Вночі над Миколаївською областю сили протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" збили 10 безпілотників-камікадзе типу Shahed-136.

Протягом доби під обстрілами перебувала Галицинівська громада. Загинула одна людина та ще одна зазнала осколкових поранень. Пошкоджено електромережу, газопровід, частина одного з населених пунктів без світла та газу. Також горів житловий будинок.

Ввечері обстрілів зазнала Куцурубська громада. Влучання зафіксовано за межами населеного пункту. Постраждалих немає.

Також вчора ввечері внаслідок ворожих обстрілів в одному із населених пунктів Первомайської громади горіли вісім гаражів. Постраждалих немає.

Вночі зафіксовані обстріли околиць Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

У Херсонській області тривають активні бойові дії. Загарбники продовжують обстрілювати Бериславський район, вбиваючи мирних жителів та руйнуючи цивільну інфраструктуру.

За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури. Вогневого ураження зазнали райони населених пунктів неподалік лінії зіткнення. Серед них - Нововоскресенське, Мирне, Давидів Брід та Новогреднєве.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили атаки ворога біля десяти населених пунктів

За інформацією ОК "Південь", в районі Борозенського знищено ворожий контрольно-спостережний пункт. Підірвано два склади з боєприпасами.

росіяни продовжують агітувати місцеве населення на евакуацію, зокрема пропонують виїжджати власними автомобілями, якими оточують на переправах свою військову техніку.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-