росія завершила будівництво баржевого мосту біля Херсона – британська розвідка

росія завершила будівництво баржевого мосту біля Херсона – британська розвідка

Укрінформ
російська федерація продовжує шукати шляхи відновлення сполучення через Дніпро у Херсонській області після пошкодження Антонівського мосту ударами ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

«російські війська продовжують зміцнювати пункти пропуску через річку Дніпро, а також завершили будівництво баржевого мосту поряд із пошкодженим Антонівським мостом у Херсоні. Попри те, що використання важких баржевих мостів майже напевно входило у плани радянської епохи для операцій у Європі, цілком імовірно, що це перший випадок, коли російським військовим доводиться використовувати цей тип мосту за кілька десятиліть», - заявили у відомстві.

У Міноборони Британії зазначили, що використання цивільних барж, ймовірно, «надасть росії додаткові матеріальні та матеріально-технічні переваги, оскільки вона втратила значну кількість військового мостового обладнання та інженерного персоналу під час вторгнення».

«Якщо баржовий міст зазнає пошкоджень, майже напевно росія намагатиметься швидко відремонтувати або замінити пошкоджені ділянки, оскільки їхні сили та пункти пропуску через річку Дніпро зазнають дедалі більшого тиску в Херсоні», - додали у відомстві.

Читайте також: На Херсонщину завезли близько двох тисяч мобілізованих росіян

Як повідомляв Укрінформ, раніше в британській розвідці заявили, що росія навряд чи зможе сформувати боєздатні формування на території білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-