У білорусі можуть приховано мобілізувати до 10 тисяч військових – експерт

У білорусі можуть приховано мобілізувати до 10 тисяч військових – експерт

Укрінформ
У білорусі наразі можуть приховано мобілізувати до 10 тис. військовослужбовців.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко у телемарафоні "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що (лукашенко може — ред.) робити приховану мобілізацію, і, наскільки я це розумію, у принципі, з того, що мені розповідають білоруські колеги, мова наразі йде приблизно про 10 тис. військовослужбовців. Теоретично він може таку кількість набрати прихованою мобілізацією. Я думаю, що він справді зможе це набрати", – поінформував він.

Читайте також: Денисенко – про «воєнний стан» путіна: він стравлює оточення через дистанціювання від війни

Відповідаючи на запитання, експерт заявив, що всі наявні сили у білорусі до цього точно не будуть залучені, а якщо і будуть залучатися, то мова йде про певну їхню відносно невелику частину.

"Бо лукашенко поки що все ж таки старається петляти і робити все від себе залежне, щоб білоруси не знали, або, у принципі, розуміли, що це абсолютно мінімально торкнеться їх самих. Тому я думаю, що білоруський контингент усередині російського корпусу буде складати до 10 тис. людей наразі. Але треба дивитися за цією ситуацією і далі", – поінформував Денисенко.

Окремо він сказав, що ці люди, на його думку, будуть передані на допомогу росіянам напівофіційно. "Тобто, він (лукашенко — ред.) буде говорити що "їх там нєт", і буде говорити це до останнього", – заявив експерт.

Читайте також: У білорусь разом з військовими рф завозять боєприпаси з Далекого Сходу - ЗМІ

Радник глави МВС, відповідаючи на запитання, уточнив, що армією у білорусі наразі не керує ні російський генштаб, ні командувач Об'єднаного угрупування військ росії в Україні сергій суровікін.

"І поки що він (лукашенко — ред.) насправді контролює і свій кгб, і свою армію. Тому говорити про те, що його армія перейшла повністю на сторону росіян і що вона наразі працює на росіян, все ж таки тут не доводиться. З того, що я розумію, його (лукашенка — ред.) засоби безпеки максимально посилені", – заявив він.

Денисенко вважає, що лукашенко прекрасно розуміє, що його теоретично можуть і усунути, тож намагається у цьому випадку максимально захиститися, щоб нічого подібного у нього не сталося.

Як повідомлялося, Денисенко заявив, що українські правоохоронці фіксують усі злочини режиму лукашенка – зокрема, і те, що з території цієї країни по території нашої держави летять ракети і безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-