росія має допустити на Каховську ГЕС міжнародних спостерігачів - Лінкявічюс

росія має допустити на Каховську ГЕС міжнародних спостерігачів - Лінкявічюс

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс вважає, що росія має допустити на Каховську ГЕС міжнародних спостерігачів, аби розвіяти звинувачення у намірі підірвати її.

Про це дипломат написав у Твітері, передає Укрінформ.

«Щоб розвіяти звинувачення щодо мінування дамби в Херсонській області, росія має допустити туди міжнародних спостерігачів. Підрив (Каховської ГЕС - ред.) може спричинити гуманітарну катастрофу, повна відповідальність за яку ляже виключно на росію», - написав Лінкявічюс.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив у четвер, що російські загарбники замінували Каховську ГЕС і готують теракт, та закликав направити на гідроелектростанцію міжнародну спостережну місію.

Читайте також: росіяни замінували Каховську ГЕС ще у квітні – розвідка

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що російська федерація готує техногенну катастрофу із затопленням території на півдні України, щоб зупинити український контрнаступ.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поінформував, що Україна працює над тим, щоб донести до росії чіткий сигнал, що навіть підготовка до підриву Каховської ГЕС тягне за собою відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-