На 40 летовищах рф розміщені 800 літаків та гелікоптерів

На 40 летовищах рф розміщені 800 літаків та гелікоптерів

Укрінформ
Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що на 40 летовищах російської федерації розміщено 800 одиниць авіаційної техніки і підкреслив, що це “не є така велика вже цифра”.

Про це він сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“Відразу хочу всіх заспокоїти стосовно Міг-31К, який є в білорусі - це абсолютно не новина і не має вона особливого значення, тому що росія має 800 одиниць фактично техніки авіаційної”, - сказав Ігнат.

Він пояснив, що ця техніка розміщена “не так, щоб довкола України”, але - на аеродромах близьких до території України, котрі більш-менш межують з Україною.

“Це 40 летовищ, які активно використовуються російською авіацією. Літаків 400-450, плюс мінус, і 350 гелікоптерів. Це не є така велика вже цифра, нічого ніхто не стягує, воно завжди так було. По мірі того, що щось знищується повітряними силами чи іншими силами оборони авіація, зрештою, підтягується, знімається зі зберігання. Вже хтось навіть Міг-29 помічав… Су-24 М бомбардуальники були на півдні збиті буквально місяць-півтора тому”, - додав Ігнат.

За його словами, на російських аеродромах різні типи авіації, яка “може швидко переміщуватися з Криму в білорусь, з білорусі - в ростов, куди-завгодно”.

Читайте також: Україну атакують ракетами літаки з Ростовської області - Повітряні сили

“І така ж сама мова про Міг-31, який є носієм ракети “Кинджал”. Знаємо, що це за ракета - це фактично оперативно-тактичний комплекс, фактично "Іскандер", але повітряного базування. Якщо простою мовою - випускається з літака Міг-31 і на великій швидкості з верхніх шарів атмосфери випускається на свою ціль. Протидії такому комплексу, на жаль, сьогодні в Украні немає засобів. І цей комплекс може застосовуватися з літака з будь-якої точки - і з росії, і з Криму, і з Чорного моря, і з білорусі. Тому неважливо, де буде літати цей Міг-31 з цією ракетою”, - пояснив Ігнат.

Як повідомлялося, раніше заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що загроза відновлення наступальних дій російської федерації на північному фронті зростає. За його словами, напрямок може бути змінений у бік західного кордону України, аби перерізати логістичні шляхи постачання Україні озброєння та техніки від міжнародних партнерів.

Також він поінформував, що росія розмістила на аеродромах білорусі літаки Міг-31, що можуть бути озброєні крилатими ракетами типу «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-