Розстріл автоколони під Куп’янськом: ідентифікували 12 із 26 жертв

Розстріл автоколони під Куп’янськом: ідентифікували 12 із 26 жертв

Укрінформ
У ході слідства, станом на 20 жовтня, ідентифіковано 12 із 26 жертв розстрілу цивільної автоколони під Куп'янськом, також експерти визначили, з чого війська рф обстріляли людей.

Про це повідомив на брифінгу керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, передає Укрінформ.

“На даний час виявлено 26 трупів цивільних осіб. Ідентифіковано трупи трьох дорослих і дев'яти дітей”, - повідомив Фільчаков.

За даними слідства, в цій колоні прямували близько 48 цивільних осіб, тож 22 людям вдалося урятуватися.

Головний прокурор області зазначив, що в справі про розстріл колони призначено 27 судово-медичних експертиз і вісім судово-молекулярно-генетичних експертиз. У фіксації злочину харківським слідчим, прокурорам, судмедекспертам допомагали експерти національної жандармерії Франції.

“З шести транспортних засобів закордонні фахівці оглянули два. На кузовах виявлені частини фугасних снарядів 30 і 45 мм. Згідно висновків наших французьких колег, вони належать до військових гармат, які розташовуються на важкій техніці - БМП-2 та БРМ-3К «Рись». Ці машини знаходяться на озброєнні армії російської федерації”, - поінформував Фільчаков.

Крім того, судмедексперти дійшли висновку, що загарбники для розстрілу машин використали гранатомети.

“Із 26 трупів французькі експерти оглянули 16. У них виявили частини снарядів, зброю ідентифікували. Ці уламки не від мінно-вибухового пристрою, а, ймовірно, є уламками від підствольної зброї малого калібру та зброї, схожої на ВОГ-17 (абревіатура від рос. “выстрел осколочный гранатометный”, - гранатометний постріл калібру 30 мм, - ред.) та ВОГ-25”, - сказав керівник облпрокуратури.

Читайте також: У Лимані завершили ексгумацію на місці наймасовішого поховання - знайшли 146 тіл

Як повідомлялося, 25 вересня російські військові поблизу села Курилівка Куп’янського району розстріляли колону автівок, яка виїхала з Купянська-Вузлового та прямувала до Сватового. Серед загиблих - вагітна жінка і 13 дітей.

18 жовтня правоохоронці повідомили, що за допомогою показів людей, які вижили, в посадці виявили тіло 19-річного загиблого. Таким чином кількість жертв розстрілу колони сягнула 26 осіб.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-