У Лимані завершили ексгумацію на місці наймасовішого поховання - знайшли 146 тіл

У Лимані завершили ексгумацію на місці наймасовішого поховання - знайшли 146 тіл

Фото
Укрінформ
Поліція завершила ексгумацію на місці найбільшого масового поховання у звільненому Лимані Донецької області, вилучивши тіла 111 цивільних і 35 військових Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

“Поліцейські завершили слідчі дії на кладовищі в Лимані, де після звільнення від російського агресора було виявлено два масових поховання. В одній локації були поховані цивільні, в іншій – українські захисники. Вбитих закопували в траншеях, частина могил - безіменні. У результаті масштабної роботи, яка тривала понад два тижні, слідчі вилучили тіла 146 людей”, - йдеться в повідомленні.

У Лимані завершили ексгумацію на місці наймасовішого поховання / Фото: Нацполіція

Як зазначили в поліції, у Лимані виявлено 25 стихійних поховань, там працюють слідчо-оперативні групи. Загалом у визволених населених пунктах області таких захоронень виявлено вже 58. Поліція щодня отримує від жителів нові повідомлення про похованих людей. Проте до частини з цих могил через активні бойові дії доступу поки що немає.

Нині на звільнених територіях північної Донеччини ексгумовано 166 тіл, серед них п’ятеро дітей. Серед ексгумованих цивільних громадян 85 – чоловіки, 66 – жінки, 5 дітей, стать ще 10 осіб не встановлено.

В поліції зазначили, що попереду найскладніше – встановити особу та причини смерті кожного загиблого. За попередніми даними, люди загинули від мінно-вибухових і осколкових поранень внаслідок російських обстрілів, а також з природних причин. Є тіла з ознаками насильницької смерті. Кількість осіб, яких було страчено російськими солдатами, буде оприлюднено після закінчення всіх експертиз.

Читайте також: На звільнених від рф територіях Харківщини вже ексгумували понад 600 тіл загиблих

Поліція Донеччини звертається до родичів осіб, які загинули під час захоплення росіянами Лиманської громади, здати біологічні зразки для ДНК-екпертизи. Це можна зробити в найближчому відділенні поліції.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня у Лимані та Святогірську Донецької області розпочали процес ексгумації та перепоховання загиблих і померлих під час захоплення російським агресором цих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-