Ремонти під обстрілами: як у Харкові відновлюють будинки

Ремонти під обстрілами: як у Харкові відновлюють будинки

Фотохроніка війни
Укрінформ
У Харкові попри обстріли ремонтують пошкоджені російською зброєю житлові будинки.

Як відновлюють оселі харків’ян, бачив фотокореспондент Укрінформу.

Роботи ведуться як у центрі міста, так і на Північній Салтівці – спальному районі, який зазнав найбільших руйнувань унаслідок обстрілів російськими військами. Тут пошкоджений майже кожен будинок, але, за словами Харківського міського голови Ігоря Терехова попри це чимало харків'ян повертається до міста і хоче зимувати у своїх квартирах. 

Тому, готуючись до опалювального сезону, в будинках з частковими руйнуваннями закривають контури, вставляють вікна, ремонтують розбиті покрівлі та сходові марші. Багато з них мають значні пошкодження, тож роботи тут планують завершити до початку чи середини грудня. Однак є і будинки, які не підлягають відновленню.

Крім того, у місті поступово реставрують старовинні будинки, що постраждали від обстрілів загарбників. Складні роботи з відновлення пам’яток архітектури проводять за допомогою унікального 3D-сканера.

За інформацією департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загалом аварійність усунули у 4 672 будинках міста – відремонтували покрівлі, вхідні групи, стіни та вікна. 

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині внаслідок російських обстрілів пошкоджені близько 30% освітніх закладів, у них почали частковий ремонт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-