росіяни за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

росіяни за добу атакували дев’ять регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські військові за минулу добу, 18 жовтня, здійснили обстріли дев’яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 19 жовтня.

На Чернігівщині минулої доби росіяни обстріляли Новгород-Сіверський та Корюківський райони, ворог здійснив три обстріли із мінометів та скинув боєприпаси із безпілотного літального апарата. Один з обстрілів агресор здійснив вночі із мінометів - біля села Хрінівка (Сновська громада Корюківського району). Інформація про втрати чи руйнування наразі уточнюється.

У Запорізькій області вночі ворог атакував об’єкт критичної інфраструктури в одному з селищ Запорізького району. Агресор застосував ракети “С300”. На об’єкті виникла пожежа, що була оперативно ліквідована рятувальниками. Постраждалих немає. Деталі щодо наслідків уточнюються.

Читайте також: Ворог обстріляв Енергодар: місто частково без світла та води

У Сумській області вночі ворог здійснив артобстріл Середино-Будської громади, зафіксовано 12 влучань. Попередньо - без наслідків. Детальна інформація уточнюється. Протягом минулого дня росіяни обстрілювали населені пункти Сумщини. Агресор прицільно обстрілював мирних жителів та цивільні об'єкти з мінометів та артилерії.

Фото: ДПСУ

Двоє загиблих і поранений в результаті обстрілів села в Юнаківськїй громаді. Також за минулу добу ворог здійснив артилерійський обстріл Хотінської громади та мінометний - Новослобідської громади. Загалом 64 влучання.

На Дніпропетровщині вночі ворог завдав удару по Криворізькому та Нікопольському районах. У Криворізькому районі ракети влучили у об’єкт енергетичної інфраструктури. Без електрики лишилися населені пункти у Апостолівській, Зеленодольській, Широківській та Софіївський громадах і один з районів Кривого Рогу. Знеструмлені також кілька насосних станцій місцевих водоканалів, є перебої з водою. Енергетики уже все лагодять.

Читайте також: росіяни з різної зброї усю ніч обстрілювали два райони Дніпропетровщини

У Кривому Розі внаслідок ворожої атаки пошкоджено двоповерховий будинок. Попередньо, люди не постраждали. У Нікопольському районі ворог обстріляв з “Градів”, “Ураганів” та важкої артилерії Марганецьку та Червоногригорівську громади. Люди неушкоджені. Понівечені житлові будинки.

У Харківській області минулої доби російські війська обстрілювали вздовж лінії зіткнення та кордону з російської федерацією території Чугуївського, Харківського та Куп'янського районів. Зокрема, під ударами агресора опинилися Вовчанські Хутори, Волохівка, Гатище, Красне, Огірцеве, Стариця, Стрілеча та Хатнє.

На Харківщині протягом доби з пораненнями госпіталізовано двох людей. На звільненій території області триває розмінування. За добу піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій знешкодили 709 вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Ворог обстріляв Криворізький район, багато населених пунктів - без електрики

На Луганщині за минулу добу підтверджено ураження 16 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 8 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Зокрема, воїни ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, п’ять районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, два об’єкти ППО. Також артилеристи знищили один об’єкт артилерії, два склади боєприпасів, станцію РЕБ та інші військові цілі противника.

У Луганській області 18 жовтня Збройні сили України відбили декілька атак ворога. Зокрема, і у напрямку Білогорівки. росіяни продовжують обстрілювати визволені населені пункти, перетворюючи їх на попіл. Так, учора вони відкрили вогонь по Стельмахівці на Куп’янському напрямку, Греківці, Надії, Білогорівці та Новоєгорівці на Лиманському напрямку.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріл з танків та артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Усього російські війська 13 paзів обстріляли позиції захисників Луганщини з артилерії та мінометів.

На Донеччині вночі ворог відкрив вогонь по селі Парасковіївка поблизу Соледару. Пошкоджено один п’ятиповерховий та три приватні будинки у центрі селища. Постраждалих цивільних немає.

У Донецькій області вночі та зранку - обстріли вздовж лінії фронту: Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, Бахмут. За добу в області четверо загиблих, 12 поранених цивільних.

Миколаївщину вночі ворог двічі атакував безпілотниками-камікадзе типу Shahed-136. На території області було збито 13 дронів-камікадзе. Під постійним вогнем залишається Березнегуватська громада. Вночі було обстріляно околиці трьох населених пунктів. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Читайте також: росіяни за добу чотири рази обстріляли Сумщину, двоє загиблих

Також вчора ввечері були обстріли за межами сіл Широківської громади. Влучання зафіксовані по сільськогосподарських угіддях. Постраждалих та руйнувань немає.

На Херсонщині тривають активні бойові дії. Територіальні громади вздовж лінії бойового зіткнення та в тилових районах системно потерпають від ворожих обстрілів, ракетних ударів, атак дронами.

За інформацією Оперативного командування “Південь”, противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Продовжує завдавати вогневого ураження українським військам із застосуванням авіації, важкої артилерії, РСЗВ та мінометів.

Ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася обійти позиції українських військових поблизу Нової Кам’янки. У бою зазнала втрат і відійшла.

Збройні сили України знищили два склади боєприпасів в Бериславському районі. В Бериславському районі підрозділ Херсонської зенітної ракетної бригади повітряного командування “Південь” збив російський штурмовик “Су-25”.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших областях України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, російські військові не полишають спроб вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-