Українські війська не уповільнять наступ із приходом зими - генерал США

Українські війська не уповільнять наступ із приходом зими - генерал США

Укрінформ
Генерал Збройних сил США Девід Петреус вважає, що взимку росії буде набагато складніше вести війну, ніж Україні, тому повернення під український контроль багатьох тимчасово окупованих територій є цілком реалістичним сценарієм.

Про це Петреус заявив під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, наступи України будуть успішними. Це буде реальне звільнення українських територій. Не думаю, що українські війська будуть уповільнювати свій оперативний наступ з приходом зими. Логістика росіян дуже слабка, мости зруйновані, так само, як і залізничні колії, як на Кримському мосту», - сказав Петреус.

Він зауважив, що в росіян наразі існує дуже багато проблем: моральний дух російської армії дуже низький, вони не розуміють, за що воюють, люди на окупованих територіях їх ненавидять і чинять їм опір попри їхні варварські фільтраційні процедури.

«Зима наближається. У них навіть теплого одягу не вистачає, не говорячи вже про озброєння», - підкреслив генерал.

У цьому контексті він зауважив, що зима буде різною для росіян і для українців, які перебувають на своїй території і звільняють власну країну.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили 20 російських військових, «Град» і три склади з боєприпасами

«Отже, навіть узимку, я думаю, що на землі буде досягнуто суттєвого прогресу», - спрогнозував Петреус.

Водночас він зауважив, що швидкість українського наступу буде залежати, зокрема, від того, яким чином ця кампанія буде розпланована і виконана.

Як повідомлялося, раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов висловив думку, що війна з російськими загарбниками має закінчитися до літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-