На півдні ЗСУ знищили 20 російських військових, «Град» і три склади з боєприпасами

На півдні ЗСУ знищили 20 російських військових, «Град» і три склади з боєприпасами

Укрінформ
На півдні підрозділи Сил оборони України виконали близько ста вогневих завдань, знищили 20 російських загарбників, реактивну систему залпового вогню та три склади з боєприпасами ворога.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

«Артилеристи та ракетники Сил оборони протягом ночі, завдавали ударів по складах боєприпасів, позиціях ворога, районах зосередження живої сили та техніки. Всього виконали близько сотні вогневих завдань та зменшили вороже військо на 20 рашистів, а також відмінусовали реактивну систему залпового вогню «Град», броньовану машину, буксировану гаубицю 122 калібру та знищили три склади з боєприпасами», — ідеться в повідомленні.

Решта втрат ворога в результаті завданих ударів дорозвідуються.

Обстановка на південнобузькому напрямку, за даними командування, стабільно складна, але контроль й ініціативу тримають Сили оборони України.

Повідомляється, що українські підрозділи продовжують активні бойові дії зі звільнення територій від російських загарбників, а також стабілізаційні заходи у вже визволених населених пунктах.

Тим часом ворог намагається тримати оборону й здійснює вогневе ураження по позиціях українських захисників з метою стримування їхніх наступальних дій. Порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, росіяни продовжують завдавати удари по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення. Тривають спроби відновити активний рух через річку Дніпро.

Також загарбники продовжують здійснювати повітряну розвідку, збираючи дані про положення підрозділів Сил оборони України, місця знаходження важливих стратегічних об’єктів та для коригування вогневого ураження.

Протягом ночі ворог обстрілював позиції ЗСУ, прилеглі до лінії фронту громади та віддалені тилові регіони із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії й мінометів.

Зокрема, парою гелікоптерів Мі-8 опівночі росіяни завдали авіаційний удар по позиціях українських підрозділів у Бериславському районі Херсонської області. Втрат немає.

Чисельність корабельного угруповання російського флоту в Чорному морі, за інформацією ОК «Південь», становить вісім кораблів та катерів, які маневрують уздовж узбережжя Криму. Серед них — два великі десантні кораблі та два ракетоносії з 15 «Калібрами», які росія тримає в готовності до застосування.

«Ворог продовжує масовані атаки дронами та ракетами повітряного й морського базування по усієї території України. Тому небезпека ударів залишається стабільно високою», — наголосили в ОК «Південь».

Читайте також: ЗСУ ліквідували вже 65 850 росіян

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 19 жовтня військовослужбовці ОК «Південь» знищили п’ять ворожих дронів-камікадзе Shahed-136. Уранці в Херсонській області українські захисники збили російський Су-25.

Серед ночі російські війська атакували Миколаївську область із застосуванням зенітно-ракетних систем С-300.

У Миколаєві ворожим вогнем зруйнований двоповерховий житловий будинок. З-під завалів рятувальники дістали тіло чоловіка. Аварійно-рятувальні роботи завершені. У Центральному районі міста пошкоджені багатоповерхові житлові будинки, сквер і торговельні павільйони.

З важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню «Град» росіяни били по території Мирівської громади Нікопольського району. Унаслідок ворожих обстрілів пошкоджень зазнали агропідприємство, лінії електропередач і вежа мобільного зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-