Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Дай нам Боже дочекатись нарешті суда над москвою

Дай нам Боже дочекатись нарешті суда над москвою

Укрінформ
За всі ті покоління мучеників, котрі не дочекалися

Скажіть, де скидаються на взяття Гіркіна живим, – я ще від себе додам! І ні, це не жарт: нагадую, що цей виродок був 1993 р. в Боснії і, з найвищою правдоподібністю, єдиний може розповісти всю правду про вперше в історії воєн застосовану там гулагівську (російську, авжеж, було кому навчити "братушек"!) технологію тюрем-борделів, яку відтак приніс нам весною 2014 р. до Слов'янська. (А уявляєте, скільки ще цікавого про руку москви в балканських війнах може за тим відкритися?)

Гіркін офіційно підозрюваний
Гіркін офіційно підозрюваний

Ми ж іще не забули тих наших дівчаток – тих перших, іще зачищених майже (!) безслідно, правда ж?.. Не забули Марину зі Слов'янська, про яку я тут писала чи не того-таки самого року (вона додзвонилась батькам з телефону, викраденого в охоронця, і встигла дещо розповісти)? Потім, у 2015-му, слідів цього злочину (а з 2001 р., після слухання в Гаазі боснійської історії, воєнні ґвалти серед цивільного населення кваліфікуються як злочин проти людяности!) вже не змогла дошукатись прислана в Донбас Європарламентом комісія Малґожати Ґосєвської, бо з усіх тих дівчаток, наловлених гіркінськими зарізяками ("она будет обслуживать наших ребят", – відповідали нещасним батькам у "комендатурі", ми пам'ятаємо!), вдалося, нагадую, знайти живою тільки одну – в Дніпровській психушці, в тому стані, коли дати свідчень вона вже не могла. Решта, найімовірніше, загинули, і Гіркін напевно знає – ЯК саме. Тож залиште його тепер допитувати батькам дівчаток, недопалених в Бучі, – у них він напевно заговорить.

Боснійські жінки вимагають покарань кривдників
Боснійські жінки вимагають покарань кривдників

Щойно тоді цілий пазл нарешті зійдеться докупи, і світ здригнеться од жаху довгим флешбеком – від Берліну-1945 через Боснію-1993 до Слов'янська-2014 і аж до теперішніх злочинів російської армії, на яких її вже таки впіймано in flagranti. Не можна втрачати такого свідка.

І дай нам Боже дочекатись нарешті суда над – москвою – за всі ті покоління мучеників, котрі не дочекалися.

Оксана Забужко

Facebook

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-