росія із 7 жовтня завдала по Україні близько 190 ударів

росія із 7 жовтня завдала по Україні близько 190 ударів

Укрінформ
По Україні за період із 7 по 18 жовтня росія завдала близько 190 масованих ударів ракетами і дронами-камікадзе по 16 областях нашої держави і Києву.

Про це під час онлайн-брифінгу сказав речник Державної служби з надзвичайних ситуацій, полковник служби цивільного захисту Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«За оперативною інформацією, у період з 7 по 18 жовтня росією завдано близько 190 масованих ударів ракетами, дронами-камікадзе та артилерією по 16 областях України та місту Києву. Найбільшу кількість ударів упродовж 10, 11, 17, і 18 жовтня було завдано по Київській області та Києву», – сказав він.

За словами Хорунжого, ці удари було здебільшого завдано по об’єктах критичної інфраструктури, зокрема по об’єктах енергетики, та цивільних об’єктах – це як приватні, так і багатоповерхові житлові будинки.

За його даними, унаслідок масованих обстрілів рф за цей період загинуло більш як 70 українців, було травмовано понад 240 осіб та пошкоджено більше ніж 380 об’єктів.

«І це не тільки об’єкти критичної інфраструктури – багато дуже об’єктів були саме цивільними. Це і більш як 140 приватних житлових будинків, і багатоквартирні будинки і, звичайно, інші будинки, які потрапили під обстріли рф», – уточнив речник ДСНС.

Окремо він поінформував, що унаслідок обстрілів рф по об’єктах енергетики було знеструмлено за цей період близько 4 тис. населених пунктів в 11 областях України, – зокрема, мова йде про Полтавську, Сумську, Львівську, Тернопільську, Харківську, Вінницьку, Хмельницьку, Дніпропетровську, Житомирську і Донецьку області.

«І наразі, за інформацією Міненерго, залишається знеструмленими 1162 населених пункти. Це Дніпропетровська, Житомирська, Кіровоградська, Харківська області, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Херсонська області, включаючи окуповані території», – заявив він.

Читайте також: У Києві через ракетний обстріл загинули двоє людей

Як повідомляв Укрінформ, уранці 17 жовтня росіяни завдали чергової серії ударів по енергетичній інфраструктурі України. Масована атака рф продовжилася вранці у вівторок. Зокрема, були уражені енергетичні об'єкти у Житомирі, Дніпрі та Києві. За даними ДСНС, у результаті цих обстрілів упродовж доби було пошкоджено 14 об’єктів, з них 5 – це об’єкти інфраструктури, серед них навчальний заклад, складські приміщення, АЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-