росія тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі до чотирьох кораблів і катерів

росія тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі до чотирьох кораблів і катерів

Укрінформ
росія тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі до чотирьох кораблів, у тому числі один носій ракет "Калібр" із загальним залпом вісім ракет.

Про це йдеться у повідомленні ВМС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Станом на 18.10.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться до 4 ворожих кораблів та катерів, 1 носій КРМБ "калібр", загальний залп якого складає 8 ракет, та діє в інтересах нанесення ракетних ударів по Україні", – йдеться у повідомленні.

Крім того, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до шести ворожих кораблів та катерів; в Середземному морі ворог утримує угруповання чисельністю 11 кораблів, в тому числі п'ять носіїв КРМБ "Калібр" з сумарним залпом в 76 ракет.

Зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Чорного моря – два судна, з них жодне судно не продовжило рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 21 судно, з них п'ять суден рухалось з протоки Босфор.

Читайте також: Україну атакують ракетами літаки з Ростовської області - Повітряні сили

Як повідомлялося, 18 жовтня сили і засоби Повітряних сил ЗСУ збили 12 російських повітряних цілей. У Херсонській області близько 09:00 підрозділ Херсонської зенітної ракетної бригади повітряного командування "Південь" збив російський штурмовик Су-25.

Також військовослужбовці ПвК "Південь" уночі знищили п’ять дронів-камікадзе Shahed-136.

Під час ракетної атаки з акваторії Чорного моря зенітні ракетні підрозділи повітряного командування "Схід" збили чотири крилаті ракети "Калібр" та один дрон-камікадзе, а зенітники повітряного командування "Центр" – крилату ракету Х-101/Х-555.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-