російське командування поставило задачу до кінця жовтня взяти Бахмут – Маляр

російське командування поставило задачу до кінця жовтня взяти Бахмут – Маляр

Укрінформ
російське командування поставило своїм військовим задачу до кінця жовтня взяти місто Бахмут у Донецькій області.

Про це в інтерв'ю медіаплатформі "Ми – Україна" сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"росіяни поставили своїм військам, вже вп'яте з початку повномасштабного вторгнення, термін, коли вони повинні повністю вийти на кордони Донецької області, і у них зараз план, що вони повинні до кінця цього місяця повністю зайняти Бахмут", – сказала Маляр.

Наразі ворог, за її словами, на околицях міста, і ЗСУ використовують всі потужності, щоб не давати ворогу просуватися вперед.

Вона додала, що загалом на сході різна ситуація, є області, в яких ЗСУ просуваються, але епіцентр найважчих боїв зараз саме в Бахмуті.

Стосовно ситуації на півдні країни Маляр зауважила, що відбувається поступове просування ЗСУ. Також є дані про деморалізацію особового складу російських військ на півдні.

Читайте також: На півдні співвідношення втрат України й рф становить 1 до 6,5 – Маляр

"Перше – на це впливає те, що вони втрачають зайняті ними тимчасово окуповані території. Найбільше їх деморалізували, звісно, програші в Харківській області. Крім того, у них дійсно є проблеми з особовим складом, і те, що ми спостерігаємо зараз, – мобілізацію, яку вони оголосили, яких людей вони використовують – ненавчених, з великими термінами позбавлення волі, приміром, підключають військові компанії. Йдеться про те, що вони морально "здуваються", – сказала Маляр.

Читайте також: Маляр пояснила, чому не можна викладати фото з номерами збитих дронів-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки Міністерства оборони Великої Британії, російська федерація не має успіху в наступальній операції у районі Бахмута Донецької області, її просування є дуже повільним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-