Маляр пояснила, чому не можна викладати фото з номерами збитих дронів-камікадзе

Маляр пояснила, чому не можна викладати фото з номерами збитих дронів-камікадзе

Укрінформ
Заступник міністра оборони України Ганна Маляр пояснила, чим може нашкодити оприлюднення фотографій збитих дронів.

Як передає Укрінформ, про це вона написала в Телеграмі.

«Сьогодні Україну знову було атаковано іранськими дронами-камікадзе. Згодом деякі користувачі соцмереж виклали фото уламків збитих «Шахедів». Нібито, нічого страшного немає – ми пишаємось роботою нашої ППО. Але. Ми маємо потроху вчитися мислити по-воєнному. І думати трішки наперед», – наголосила Маляр.

За її словами, оприлюднення фотографій збитих дронів може нашкодити у випадку, якщо на знімку видно бортовий номер ворожого об'єкта. Зокрема, із цих даних противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі.

Читайте також: Повітряні сили уточнили: за ранок знищили 37 із 43 дронів, випущених росією

Зі свого боку ворожі засоби масової інформації можуть використати цей факт в пропагандистських цілях.

«Ну і, так само дотримуймося старого правила – не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон. Тому – уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації», – закликала представниця Міноборони.

Як зауважила Маляр, деякі дописувачі соціальних мереж уже підкоригували свої вранішні дописи й на фото з уламками збитих дронів замалювали номери «шахедів».

Читайте також: У Києві внаслідок атаки дронів постраждали 19 людей, троє з них – у лікарні

«Звісно, що фейсбук-сторінка чи телеграм-канал відомого блогера може стати ще й поганим прикладом для інших пересічних дописувачів. Тому будьмо пильні і не даваймо ворогу те, на що він активно полює», – підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 17 жовтня ворог атакував Київ дронами-камікадзе. За даними міського голови Віталія Кличка, у центрі столиці сталися вибухи. Пошкоджень зазнали кілька житлових будинків.

Для ударів по Києву вранці 17 жовтня загарбники застосували 28 дронів. Усього зафіксовані п’ять влучань. З-під завалів зруйнованого ворожою атакою будинку дістали тіла чотирьох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-