Понад 25 населених пунктів України опинилися під ударами росії вночі та вранці - Зеленський

Понад 25 населених пунктів України опинилися під ударами росії вночі та вранці - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що під ударами росії цієї ночі на вранці опинилися понад 25 населених пунктів в Україні.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський зазначив, що упродовж усього дня триває розбір завалів у тих місцях, куди російським терористам все ж таки вдалося сьогодні влучити.

“У Києві вони вбили молоду родину, поціливши в житловий будинок іранським “Шахідом”. Хлопець і вагітна дівчина на шостому місяці. володимир путін може записати собі чергове досягнення - убив ще одну вагітну жінку. Загалом чотири людини вбито тільки цим “Шахідом”. Були й інші влучання. Понад 25 населених пунктів опинилися під ударами цієї ночі й вранці. Вічна пам’ять усім жертвам російського терору”, - сказав Зеленський.

Він додав, що “просто зараз відбувається нова атака російським дронами і їх збиття”.

“Світ може і повинен зупинити цей терор. Коли ми кажемо про потреби України у засобах протиповітряної, протиракетної оборони, ми кажемо про реальні життя, які забирають терористи. Нам вдається збивати частину ракет і дронів. Лише за 12 годин з 9 вечора неділі вдалося знищити 37 іранських “шахідів” і кілька крилатих ракет. Але щоб гарантовано захистити наше небо і звести до нуля можливості російських терористів, потрібно значно більше сучасних систем ППО і більше забезпечення ракетами для таких систем. І це не тільки українські інтереси - чим менше терористичних можливостей буде у росії, тим швидше закінчиться і вся ця війна”, - переконаний глава Української держави.

Читайте також: У знищенні дронів важливу роль відіграли своєчасні повідомлення громадян – поліція

Зеленський також подякував усім бійцям повітряних сил, зенітникам та іншим воїнам, які залучені до протидії російським атакам.

“Кожна збита російська ракета і кожен дрон - це врятовані життя. Дякую також усім, хто залучений до ліквідації наслідків ударів терористів: нашим рятувальникам, поліцейським, лікарям, енергетикам, комунальникам, очільникам місцевого самоврядування, урядовцям і представникам бізнесу, хто допомагає”, - зазначив Зеленський.

Він повідомив, що сьогоднішній російський обстріл ракетами і дронами теж призвів до нових перебоїв з електрикою, але запевнив, що “це виправляється, відновлювальні роботи тривають”.

За словами Зеленського, “така форма терору не дасть Росії нічого навіть зараз, коли ми ще не маємо достатньої кількості систем ППО і ПРО”.

“Але для цього наша єдність має бути й надалі максимальною. Зважайте, будь ласка, на прохання енергетиків і свідомо споживайте електрику в години пікового навантаження на енергосистему. Це дозволить всій країні пройти цей період стабільніше. Допомагайте, будь ласка, місцевим громадам ліквідовувати наслідки терористичних ударів, якщо у вашого бізнесу є така можливість”, - звернувся Зеленський до українців.

Читайте також: США працюють із союзниками щодо передачі Україні комплексів ППО – Держдеп

Він закликав піклуватися про тих своїх знайомих і сусідів, хто залишається наодинці й потребує уваги чи допомоги, зокрема про людей літнього віку, а також - обов'язково дякувати тим, хто залучений до захисту нашої держави та до ліквідації наслідків ударів терористів, хто підтримує нормальне життя попри будь-які намагання росії його зламати.

“Наша з вами єдність, наша з вами увага одне до одного, наша з вами здатність боротися й працювати разом заради спільних інтересів – це гарантія української перемоги й поразки терористів. Немає в Ірані чи деінде такої зброї, що може зламати народ, який усвідомлює, за що воює і чого ніколи не пробачить ворогу”, - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що “росія не має шансів на полі бою і намагається терором перекрити свої військові поразки”.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок уранці росія атакувала Київ 28-ма дронами. Зафіксовано п’ять влучань. Зокрема зруйновано житловий будинок в Шевченківському районі, де загинуло четверо людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-