Поліція оприлюднила кадри збиття іранського дрона у столиці

Поліція оприлюднила кадри збиття іранського дрона у столиці

Відео
Укрінформ
Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький оприлюднив відео збиття у Києві поліцейськими іранського дрона Shahed-13. 

Це відео він розмістив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«А ось як все було від першої особи. Шахід зазнав «отріцатєльного всплитія»). Дякую за службу! І тільки вперед», - написав Білошицький.

Як повідомлялося, у понеділок вранці росія атакувала Київ 28-ма дронами. Зафіксовано п’ять влучань. Зокрема, зруйновано житловий будинок в Шевченківському районі, де загинули четверо людей.

Читайте також: Кількість жертв атаки дронів-камікадзе у Києві зросла до чотирьох

Слідчі СБУ відкрили два кримінальні провадження за фактами обстрілів столиці України 17 жовтня.

Очільник ДСНС України Сергій Крук заявив, що у столиці унаслідок російських атак по житловому будинку постраждало 19 осіб, з них двоє рятувальників.

Своєю чергою очільник Нацполіції України (НПУ) Ігор Клименко заявив, що іранський дрон у Києві у понеділок збили патрульні поліцейські, працівники карного розшуку поліції і спецпризначенці, стріляли по ньому із автоматичної зброї.

«О 6:37 був перший удар, о 8:20 – останній удар, 5 дронів – камікадзе, 3 потрапило у об’єкти критичної інфраструктури, 1 дрон потрапив у житловий будинок, і один дрон був збитий працівниками патрульної поліції, оперуповноваженими карного розшуку та спецпризначенцями», - заявив він.

Читайте також: Удар дроном по будинку в Києві: Зеленський розповів про хід рятувальних робіт

Клименко уточнив, що якщо подивитися, як правоохоронці у понеділок вели цей вогонь, то вони знаходилися уздовж вулиці і стріляли по цьому об’єкту, і цей вогонь вівся прицільно з автоматичної зброї.

«Одразу хочу сказати, що дрон, який ми збили, - він 5-й по (рахунку – ред.), який прилетів, і цей дрон наші хлопці збили таким чином, що він впав саме на перехресті вулиць, і там, де не було житлових будинків. Слава Богу, що це так сталося, бо падіння такого дрону після того, як його підбивають, може призвести до будь-яких невиправданих жертв», - сказав чиновник.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-