Зґвалтування є воєнною стратегією рф в Україні - спецпредставниця Генсека ООН

Зґвалтування є воєнною стратегією рф в Україні - спецпредставниця Генсека ООН

Укрінформ
Сексуальне насильство, до якого вдаються російські військові в Україні, є частиною "воєнної стратегії" рф.

Про це заявила спеціальна представниця Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства у конфліктах Праміла Паттен, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

Відповідаючи на запитання, чи використовується зґвалтування як інструмент зброї під час війни в Україні, Паттен зауважила: "Там є усі ознаки цього".

Читайте також: Костін розповів, коли запрацює офіс ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів

"Коли жінок утримують цілими днями і ґвалтують, коли починають ґвалтувати маленьких хлопчиків і чоловіків, коли ти бачиш генітальні обрізання, коли чуєш, як жінки свідчать про російських солдатів, що мають із собою віагру, - це явно воєнна стратегія... І коли жертви розповідають, що було сказано (військовими рф - ред.) під час зґвалтування, це явно навмисна тактика дегуманізації жертви", - сказала представниця ООН.

За її словами, згідно із зібраними свідченнями, вік жертв сексуального насильства становить від 4 до 82 років. Жертвами є здебільшого жінки та дівчата, але загарбники також ґвалтують чоловіків і хлопчиків.

Читайте також: В ОГП створили управління з розслідування сексуальних злочинів армії рф в Україні

Як повідомлялося, спецпредставниця Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен наприкінці вересня заявила, що ООН після 24 лютого отримала понад 150 звернень щодо випадків сексуального насильства, скоєного російськими військами в Україні, і це лише "верхівка айсберга".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-