Фотожурналісти Малолєтка і Чернов здобули французьку премію для військових кореспондентів

Фотожурналісти Малолєтка і Чернов здобули французьку премію для військових кореспондентів

Фото
Укрінформ
Українські фотожурналісти Євген Малолєтка та Мстислав Чернов отримали престижну французьку премію для військових кореспондентів Bayeux Calvados-Normandy Award.

Про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Завдяки Євгену та Мстиславу світ побачив світлини із розбомбленого Маріуполя - ті самі вражаючі кадри із пологового. Вони були останніми журналістами, які виїхали з міста», - йдеться у повідомленні.

У МКІП зауважили, що роботи репортерів можна побачити в Українському домі на виставці «Спалах. Українська фотографія сьогодні», що триватиме до 23 жовтня.

Читайте також: Журналісти Чернов і Малолєтка здобули премію DW «За свободу слова»

Як повідомляв Укрінформ, у серпні українські журналісти здобули п’ять нагород Free Media Awards 2022 року від норвезької фундації Fritt Ord та благодійного фонду ZEIT-Stiftung.

Серед лауреатів - Мстислав Чернов та Євген Малолєтка, журналістка та письменниця Наталя Гуменюк, інтернет-видання «Заборона», фото- та відеокореспондент Андрій Дубчак та журналіст Владислав Єсипенко, який нині ув’язнений в окупованому Криму.

У липні фотокореспондент Євген Малолєтка та журналіст Мстислав Чернов здобули премію Freedom of Speech Award від Deutsche Welle.

У травні Рада Пулітцерівської премії присудила спеціальну нагороду українським журналістам, які висвітлюють події в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-