росія збільшує військовий контингент у захопленому Сєвєродонецьку

росія збільшує військовий контингент у захопленому Сєвєродонецьку

Укрінформ
У тимчасово захопленому Сєвєродонецьку збільшується контингент російських військ, у місті проводяться навчання мобілізованих з рф.

Про це повідомив очільник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає кореспондент Укрінформу.

“У місті залишається близько 7-8 тисяч жителів. Наразі, за тією інформацією, яка надходить, у місті трохи збільшується контингент окупантів. Проводяться навчання мобілізованих”, - зазначив Стрюк.

За його словами, для розміщення військових використовуються соціальні установи і навіть лікарні.

Очільник ВЦА зауважив, що населенню виживати складно, "гуманітарна допомога" від загарбників надходить в обмеженій кількості.

Читайте також: У білорусь прибули перші ешелони з російськими військовими

“Люди виживають за рахунок навколишніх сіл. Фактично, це натуральний обмін: продукти на речі... Медицина на примітивному рівні, як і інші аспекти життя. Розпочати опалювальний сезон у місті централізовано неможливо, що би там не декларувалося окупаційною владою”, - заявив Стрюк.

Він зазначив, що люди шукають притулку на зиму в навколишніх селах і садових кооперативах, де є можливість використовувати тверде паливо для опалювання.

Водночас шляхів для виїзду з міста лишилося мало. “По “великому колу” - через росію та країни Балтії - (можна) повернутися в Україну. Через Запорізьку область їхати дуже небезпечно, люди застрягають на декілька тижнів”, - наголосив керівник ВЦА.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганської області загарбники намагаються переконати місцеве населення, що зможуть забезпечити “безперебійне своєчасне теплопостачання”. У лікарні регіону продовжують прибувати поранені російські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-