росія хоче переговорів, але зараз сідати за стіл з путіним не потрібно – експерт

росія хоче переговорів, але зараз сідати за стіл з путіним не потрібно – експерт

Укрінформ
У росії все більше говорять про переговори, але є повна консолідація українського суспільства і консолідація Заходу, що зараз сідати за стіл переговорів з путіним не потрібно.

Про це заявив директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко у спільному телемарафоні "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Ми останнім часом чуємо багато розмов путіна і його оточення про необхідність переговорного процесу. Насправді путін шукає будь-які приводи, щоб мати точку для переговорів. Саме з цієї точки зору треба розглядати візит керівника Арабських Еміратів і його зустрічі з путіним. З цієї точки зору треба розглядати і лякаючі заяви путіна про те, що зерновий коридор може перестати працювати. І саме з цієї точки зору з’являється заява, що рф не збиралася нічого знищувати в Україні. Це насправді розповіді для зовнішнього світу для того, щоб з ним починали сідати за стіл переговорів", – сказав Денисенко.

На думку експерта, відносно переговорів путін іде тактикою дрібних кроків, щоб з ним почали про щось домовлятися, а далі він буде поступово втягувати світ у свої переговорні процеси.

Читайте також: Штати не вестимуть переговори з росією від імені України – Держдеп

"Дуже важливо, що зараз колективний Захід не зупиняється. Є заяви Сполучених Штатів після страшних обстрілів України, що вони далі будуть надавати нам зброю. І вони вважають, що говорити про Україну без України неможливо. росіяни розуміють, що вони фактично нічого конкретно і серйозно після цих обстрілів не добилися", – зазначив Денисенко.

Він наголошує, що зараз є повна консолідація українського суспільства і є консолідація Заходу, який говорить, що зараз сідати за стіл переговорів з путіним не потрібно. І зараз немає навіть предмету для переговорів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до діалогу з російською федерацією, але з іншим президентом росії, бо нинішній "не знає, що таке гідність і чесність".

Водночас радник керівника ОП Михайло Подоляк вважає, що відновлення переговорів з росією можливе лише тоді, коли її армія залишить територію України, включно із Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-