росія може підірвати українську ГТС, щоб примусити Європу до запуску Nord Stream 2 - Зеленський

росія може підірвати українську ГТС, щоб примусити Європу до запуску Nord Stream 2 - Зеленський

Укрінформ
росія може завдати удари по українській газотранспортній системі під надуманим приводом, щоб вивести її з ладу та примусити Європу до запуску газопроводу "Північний потік – 2".

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для тележурналу німецького каналу ZDF, передає Укрінформ.

"Далі вони здійснять удари на газотранспортній системі України. Щоб їх не звинуватили, вони здійснять теракт у себе на території", - заявив Зеленський.

За його словами, росія робитиме все, щоб пошкодити газотранспортну систему України та вивести її з ладу. Після цього путін скаже Європі, що, мовляв, більше немає іншого варіанту, як запустити "Північний потік – 2".

Читайте також: Зеленський закликав Європу позбутися страху перед путіним

"І путін буде постійно наголошувати, що Німеччина завжди має цю можливість", - зазначив український Президент.

Як повідомлялося, наприкінці вересня сталися вибухи на обох гілках основного газопроводу "Північний потік – 1", також було пошкоджено одну з двох гілок "Північного потоку – 2". Сертифікація останнього була зупинена через агресію рф проти України в лютому.

Після цього російський монополіст "газпром" заявив про готовність відновити поставки газу в Європу, але по гілці трубопроводу "Північний потік – 2", яка вцілила після аварії.

Читайте також: Це не просто слова і політика: Зеленський пояснив, чому важливо визнати рф державою-терористом

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що за підривами газопроводів "Північний потік", скоріш за все, стоять російські спецслужби. За його словами, пропозиція росії про використання для транспортування газу трубопроводу "Північний потік – 2" підтверджує тезу, що "це була робота російських служб”.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-