Вийшов документальний фільм про танкову Сіверську бригаду

Вийшов документальний фільм про танкову Сіверську бригаду

Відео
Укрінформ
Вийшов документальний фільм "Душа броні-2022. Полум'я Чернігівщини" тривалістю майже годину, присвячений обороні півночі України військовослужбовцями 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

У стрічці йдеться про події з 24 лютого (коли почалося повномасштабне вторгнення російських військ) до початку квітня (коли військовослужбовці ЗСУ змусили російських загарбників до втечі за межі державного кордону).

Своїми спогадами діляться 40 українських захисників – від солдата до генерала, і вони – не тільки танкісти, а й піхотинці, артилеристи, зенітники, ремонтники.

“Назва, образно кажучи, є естафетою від першого фільму про бригаду "Душа броні", де показані епізоди бойової біографії частини з 2014 року – початку російсько-української війни”, - зазначили у Генштабі.

Автором сценарію і режисер фільму є Олексій Гончарук. Автори пісень – Христина Панасюк, Юлія Майборода та Олексій Гончарук.

Читайте також: У Варшаві до Дня захисників і захисниць України покажуть фільм «Черкаси»

Як повідомляв Укрінформ, у квітні у Чернігівській області розпочалися зйомки документального фільму "Душа броні" про 1-шу окрему танкову Сіверську бригаду Сухопутних військ ЗСУ. Режисер фільму старший лейтенант Гончарук із січня 2021 року служить у складі бригади. У його творчому доробку це вже 12-й фільм про захисників України.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-