росіяни замінували майже всі місця масових поховань – Монастирський

росіяни замінували майже всі місця масових поховань – Монастирський

Укрінформ
Майже всі місця поховань громадян на звільнених від росіян територіях заміновані, і ці місця потрібно розміновувати перед тим, як правоохоронці отримають доступ до цих територій.

Про це в ефірі телемарафону поінформував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, у поліції наразі є багато додаткових функцій, це – і функції розслідування воєнних злочинів рф, і функція розмінування територій тощо.

«На жаль, ми знаємо, що фактично біля кожного звільненого населеного пункту у нас знаходяться місця поховань людей, які піддавалися тортурам і відповідно іншим воєнним злочинам. Так от, для того, щоб навіть підійти до, наприклад, братської могили біля будь-якого з міст, то потрібно ці місця розміновувати, бо вони майже всі заміновані», - сказав Монастирський.

Читайте також: За незаконне використання номерних знаків ЗСУ можна отримати штраф і втратити права - МВС

Тому, як зауважив глава МВС, для того, щоб швидко розмінувати ці території і отримати доступ до них, і показати всьому світу ті злочини, які вчиняють росіяни в Україні, задіюються додаткові підрозділи як з боку ДСНС, так і з боку Нацполіції.

За його даними, наразі поліція фактично відновила правопорядок у 339 населених пунктах Донецької, Харківської і Херсонської областей. Монастирський уточнив, що у цих населених пунктах живе понад 80 тисяч осіб.

«Відповідно, було відновлено 13 підрозділів поліції, зокрема, - повернулися ті співробітники, які вийшли свого часу з цих областей, і перебували чи у Дніпрі, чи виконували свої обов’язки в інших областях. І наразі вони повертаються у райони, де працювали до цього часу»,- зазначив міністр.

Читайте також: Наразі повноцінно працюють 142 сервісні центри МВСМонастирський

За його словами, для того, щоб відновили діяльність сервісні центри, потрібно місце, а дуже багато таких підрозділів були просто зруйновані вщент унаслідок артобстрілів рф.

«І тому ми наразі використовуємо мобільні сервісні і міграційні центри (для того, щоб люди отримали необхідні послуги – ред.). Наприклад, у Шевченковому Харківської області буквально на днях працював мобільний сервісний центр, де можна було обміняти права, подати заявку на нові документи тощо», - заявив глава МВС.

Міністр уточнив, що є також і певні проблеми з електрикою – де-не-де, за його словами, вони виникають, особливо на новодеокупованих територіях.

«Уже є абсолютно чітке бачення, як працювати, які є типові проблеми, з якими ми зустрічаємося. І тому на Херсонщину ми наразі, наприклад, направляємо вже ті групи поліцейських, які мали досвід на деокупованих територіях Харківщини, - щоб вони вже використовуючи цей досвід, якомога швидше могли надавати послуги людям», - сказав Монастирський.

Як повідомлялося, у поліції Донецької області заявили, що на звільнених від рф територіях Донеччини поліція ексгумувала вже більше ніж 120 тіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-