«Народ України» потрапив до короткого списку фіналістів премії Сахарова

«Народ України» потрапив до короткого списку фіналістів премії Сахарова

Укрінформ
У Європарламенті оголосили короткий список кандидатів на отримання цьогорічної премії імені Андрія Сахарова за свободу думок, до якого, серед трьох фіналістів, увійшов «хоробрий народ України».

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейського парламенту.

«Депутати визначили «шорт-лист» у складі активіста WikiLeaks Джуліана Ассанджа, хороброго народу України, представленого Президентом, обраними лідерами та громадянським суспільством, а також Колумбійську комісію правди з Колумбії на отримання премії Сахарова у 2022 році», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, керівники політичних груп Європейського парламенту оберуть остаточного переможця у середу, 19 жовтня. Церемонія вручення премії відбудеться у Страсбурзі в залі Європейського парламенту 14 грудня.

Читайте також: Україна тричі представлена серед номінантів на цьогорічну Премію Сахарова

Як повідомлялося, премія Сахарова за свободу думок була заснована Європарламентом у 1988 році для вшанування найбільш видатних особистостей та організацій за їхній внесок у боротьбу за права людини та фундаментальні свободи. Ця премія присуджується щорічно. Раніше премію Сахарова отримав український режисер Олег Сенцов, який на той час перебував у російській в’язниці.

У грошовому вимірі премія Сахарова дорівнює сумі в 50 тис. євро.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-