ЗСУ тримають під вогневим контролем дві понтонні переправи армії рф через Інгулець - Хлань

ЗСУ тримають під вогневим контролем дві понтонні переправи армії рф через Інгулець - Хлань

Укрінформ
На Херсонщині російські загарбники уже не вперше облаштували дві понтонні переправи через річку Інгулець, проте ЗСУ тримають їх під постійним вогневим контролем.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

"Ті дві альтернативні переправи, які були наведені росіянами, це переправи в районі Дар'ївки, в районі річки Інгулець. Ця річка ділить правий берег Херсонщини на дві частини: одна - це якраз оцей північний напрямок, Бериславський, де зараз відбуваються контрнаступальні дії, друга частина правобережжя - це сам Херсон і Миколаївський напрямок", - сказав депутат.

Читайте також: ЗСУ продовжують наступ на Херсонщині, ворог вже змінює свої рубежі – Гуменюк

Він зауважив, що саме ці переправи у Дар'ївці дають можливість ворогу перекидати техніку, яку загарбники намагаються переправляти через Нову Каховку і греблю Каховської ГЕС, підсилюючи Миколаївський напрямок, і навпаки, з Херсонського напрямку забезпечувати підсилення до Берислава.

Хлань додав, що війська рф облаштували тимчасові переправи через шлюз Каховської ГЕС і навели альтернативні переправи неподалік Нової Каховки.

Читайте також: Загарбники масово вивозять рідню із Нової Каховки – Хлань

"Але як би не намагався окупант облаштовувати ці альтернативні переправи, вони все одно знаходяться під сталим вогневим контролем наших ЗСУ і в момент перекидання зброї, як завжди, ворог отримує привіт від нашої артилерії", - сказав Хлань.

Як повідомлялося, раніше очільник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич заявив, що минулого тижня ЗСУ визволили близько 2,5 тисячі квадратних кілометрів території Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-