На звільнених територіях Донеччини ексгумували понад 120 тіл

На звільнених територіях Донеччини ексгумували понад 120 тіл

Фото, відео
Укрінформ
У звільнених від російських загарбників населених пунктах Донецької області виявили 35 місць поховань та ексгумували понад 120 тіл.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

“У звільнених населених пунктах поліція виявила 35 місць поховань. З них три – масові. Одне – в Святогірську, де було захоронено 7 осіб (6 жінок та 1 чоловік). Інші – на кладовищі в Лимані. У братській могилі поховано кілька десятків військовослужбовців ЗСУ, а на другій локації покояться більше сотні цивільних. Людей ховали цілими родинами”, - ідеться в повідомленні.

На звільнених територіях Донеччини ексгумували понад 120 тіл / Фото: Національна поліція в Донецькій області

Розкопки на місцях масового поховання в Лимані тривають. За тиждень роботи поліцейські вилучили тіла 56 людей. Так, на сьогодні в Лимані вилучено тіла 22 цивільних жителів і 34 військових. Поліцейські виявляють ознаки як природної смерті, так і насильницьких дій. Слідство встановлюватиме, чи були ушкодження отримані внаслідок обстрілів або катувань. Тіла спрямовано на експертизу, за результатами якої буде встановлено причини смерті людей.

Робота на кладовищі триває безперервно, попри дощ, що розмиває грунт. Слідчі дії ведуться одночасно на обох локаціях. Позмінно там працюють одразу три слідчо-оперативні групи.

Читайте також: У Балаклії ексгумували тіло зі слідами катувань

Загалом на звільнених територіях Донеччини виявлено понад 120 тіл, з них - 64 цивільних жителів. Серед загиблих цивільних - 32 чоловіки та 29 жінок, стать ще трьох осіб не встановлено.

За усіма фактами триває досудове розслідування. Правова кваліфікація – ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Читайте також: Ексгумацію в лісі під Ізюмом завершили - знайшли 447 тіл

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня Президент Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України повністю зачистили від російських загарбників Лиман на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-