СБУ пояснила на прикладі, чому не треба знімати відео ворожих ударів

СБУ пояснила на прикладі, чому не треба знімати відео ворожих ударів

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України закликає українців не знімати та не поширювати відео ворожих ударів.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Ваш «невинний» запис може бути використаний не тільки російськими пропагандистами, а й російськими військовими - які, побачивши наслідки своїх ударів, можуть завдати їх повторно і точніше», - ідеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що саме так сталося із чоловіком, який поділився з друзями власним відео атаки дронів-камікадзе, де було чітко видно масштаби ураження об’єкта критичної інфраструктури.

Читайте також: Військові просять не повідомляти про «прильоти» та роботу ППО до завершення повітряної тривоги

«Мої знайомі поширили це відео в інтернеті. Потім його використали пропагандистські ЗМІ для проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України. Я усвідомлюю, що мої відеоматеріали могли бути використані у тому числі для коригування точності завдання ударів», - заявив чоловік.

СБУ також нагадує, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність.

«Правоохоронці активно відпрацьовують кожен випадок поширення таких відео в мережі Інтернет. Вживаються всі необхідні пошуково-процесуальні дії зі встановлення та притягнення фігурантів до відповідальності», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівська пропаганда під час масованих ракетних обстрілів України вдвічі збільшила кількість фейків в інформаційний простір України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-