Підготовка рф до масованих ракетних обстрілів тривала задовго до 10 жовтня – розвідка

Підготовка рф до масованих ракетних обстрілів тривала задовго до 10 жовтня – розвідка

Укрінформ
Підготовка до ракетної атаки на Україну, яка відбулась 10 жовтня, тривала довгий час. Ця атака не є військовою операцією, а терористичним актом з метою залякування цивільного населення та міжнародної спільноти.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

«Підготовка здійснювалась досить тривалий час, але остаточне рішення було прийнято з 9 на 10 (жовтня - ред,), і ми повинні чітко розуміти, що це здебільшого справді не військова операція, це терористичний акт. Це політична акція залякування, в першу чергу мирного населення, спроба залякування в цілому українців і, певно, наших міжнародних союзників-партнерів, спроба, яка, втім, провалилась. Тому що так, загинуло, і це велика катастрофа і драма, чергові мирні мешканці… Це просто цивільні особи, люди, які в годину пік їхали по своїх справах і на роботу, це не військові цілі. Власне від вчорашнього масованого ракетного удару військова інфраструктура постраждала найменше. Найбільше постраждали цивільні об’єкти, цивільна інфраструктура та енергетична», - наголосив Юсов.

Він додав, що це і є ознакою тероризму, а путін є очільником держави-терориста. Крім того, Юсов підкреслив, що світ побачив ефективну роботу українських систем ППО, які хоч і є радянським озброєнням, однак ліквідували понад 60% випущених ракет противника.

Читайте також: Масована атака рф на Україну: кількість постраждалих зросла до 108

Як повідомляв Укрінформ, представник пресслужби Міноборони Олександр Гайн повідомив, що воєнна розвідка надала певні факти, згідно з якими підготовка до масованого ракетного удару по Україні росія готувалась ще з початку жовтня місяця. Зокрема, 2-3 жовтня пішла вказівка перебазувати літаки, вивести на рейди кораблі - носії крилатих ракет. У Генштабі поінформували, що рф застосувала крилаті ракети з району Каспійського моря – Х-101, Х-555, з літаків Ту-95, Ту-160. Також застосовувались крилаті ракети з акваторії Чорного моря і випущено низка ракет Іскандер, із ЗРК С-300 та іранські дрони Shahed-136.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-