рф планувала масово обстріляти Україну ще до пожежі на Кримському мосту – Білий дім

рф планувала масово обстріляти Україну ще до пожежі на Кримському мосту – Білий дім

Укрінформ
Американські посадовці вважають, що російська влада планувала здійснити масований обстріл ракетами України ще до пожежі на Кримському мосту.

Як передає Укрінформ, про це телеканалу CNN заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Ймовірно, це (масований ракетний обстріл України – ред.) було тим, що вони планували досить давно. Це не означає, що пожежа на Кримському мосту могла прискорити деякі з їхніх планів», – сказав він.

Читайте також: Ракетна атака на Україну: конвульсії ворогавід розуміння програшу у війні

Зазначається, що Президент США Джо Байден у понеділок в розмові з Президентом України Володимиром Зеленським запропонував передачу передових системи ПВО, які допоможуть українцям захищатися від російських повітряних атак, але Білий дім не уточнив, що саме може бути надіслано в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 жовтня на Кримському мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований український Крим, виникла пожежа, горіли цистерни з пальним та було зруйновано частину дорожнього полотна.

російські загарбники зранку 10 жовтня випустили по Україні 84 крилаті ракети та 24 безпілотники, середня загальна вартість яких становить 400-700 млн дол. США.

В Україні станом на 7:00 вівторка, 11 жовтня, жертвами учорашніх масованих ракетних обстрілів є 19 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-