Південь: ЗСУ за день ліквідували понад 170 загарбників

Південь: ЗСУ за день ліквідували понад 170 загарбників

Відео
Укрінформ
На захисті південних рубежів України військові знищили 174 загарбників, російські гаубиці, автобронетехніку та склади боєкомплектів, а українська авіація вдарила по ворожих ППО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє оперативне командування "Південь".

"Протягом дня (ворог – ред.) наносив вогневе ураження по наших позиціях, прилеглих до лінії фронту громадах, а також по тилових районах, де уражає об'єкти критичної інфраструктури, із застосуванням стратегічної та армійської авіації, реактивних систем залпового вогню, важкої артилерії, мінометів. З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії продовжує активно застосовувати БпЛА. Парою гелікопртерів К-52 атакував наші позиції, без втрат", - повідомили військові.

Читайте також: російські ракети вразили інфраструктуру 20 населених пунктів

Підрозділи ракетних військ і артилерії виконали 205 вогневих завдань.

Втрати ворога на півдні складають:

  • 174 загарбника;, 
  • дві гаубиці "Мста-Б";
  • 12 одиниць автобронетехніки;
  • два танки;
  • два міномети;
  • два склади боєкомплекту.

Також пошкоджено 5 одиниць броньованої техніки та крупнокаліберна гармата “Гіацинт-Б”.

Читайте також: На Херсонщині збили російський штурмовик Су-25

У рамках масованого ракетного удару по всій території України, коли по Миколаївській області було випущено 14 ракет, а по Одещині – 3 ракети і 4 дрони-камікадзе, на Криворіжжі 2 ракети знищили 2 трансформаторні підстанції. Роботи з усунення наслідків тривають.

Надвечір Кривий Ріг був знов атакований двома дронами-камікадзе Shahed-136. Під загрозою опинилися об’єкти критичної інфраструктури. Але силами протиповітряної оборони дрони було знищено.

Водночас чотири Shahed-136 спрямовані на критичну інфраструктуру Черкащини протиповітряна оборона знищила в Черкаському районі, неподалік Канева.

Читайте також: У небі над Миколаївщиною знищили 14 крилатих ракет

Куцурубську громаду на Миколаївщині ворог системно тероризує обстрілами з Кінбурнської коси. Двічі за день вдарив "Градом" та важкою артилерією. Обійшлося без людських втрат.

Українська авіація завдала 4 удари по противнику, в тому числі по його системах ППО. Поблизу Дудчан і Червоного на Бериславщині українськими підрозділами протиповітряної оборони збито 2 безпілотних шпигуни "Орлан-10" та російський штурмовик Су-25.

Читайте також: У Forbes підрахували, скільки росія витратила на ракетний обстріл України

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України. Наразі відомо про 14 загиблих та майже 90 поранених. Пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 об'єктів критичної інфраструктури.

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по Україні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-