Зеленський: переговори щодо пришвидшення постачання зброї – єдиний формат наближення миру

Зеленський: переговори щодо пришвидшення постачання зброї – єдиний формат наближення миру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що росія як держава-територист не хоче миру і переговори лише про пришвидшення постачання зброї Україні - єдиний формат наближення миру.

Про це він сказав у вечірньому зверненні.

Зеленський зауважив, що хоче адресувати це звернення тим у світі, хто піддається російським маніпуляціям про нібито переговори, про те, що нібито тільки переговори можуть завершити цю жорстоку російську терористичну війну.

"Потрібна принципова й достатня допомога Україні. Допомога нашим людям, які є мішенню для держави-терориста. Треба пришвидшити надання Україні достатньої кількості ефективних систем протиповітряної оборони. Саме переговори про надання таких систем ППО, саме переговори про збільшення іншої оборонної, політичної та фінансової підтримки України – це і є той єдиний можливий переговорний формат, який може реально наблизити мир", - сказав Президент.

Читайте також: Терор проти цивільних осіб показує, що ніяких переговорів рф не хоче - Зеленський

Він додав, що держава-терорист не хоче миру і доводить це щодня і щоночі обстрілами українських міст.

"Чи справді переговори допомагають подолати терор? Зараз усім треба чесно дати собі відповідь на це запитання. Терористів знешкоджують...Якщо терор залишиться непокараним, якщо терористу вдасться залякати настільки, що хтось у світі хоче просто погодитися заплющити очі на терор, то саме це й буде програшем – програшем свободи, програшем людяності й програшем демократії. Саме цього так хоче росія. Саме для цього їй і потрібен увесь цей терор – від ракетних ударів до глобальних криз, які спровоковані державою-терористом", - додав Президент.

Глава держави додав, що зараз світ об’єднаний і усі у світі розуміють, проти чого насправді ведеться росією ця війна в Україні: "Це російська війна проти всіх тих цінностей, які роблять людей людьми, а життя – мирним".

Він наголосив, що Україна виграє в цій війні і ми можемо звільнити всю нашу землю, можемо поставити на місце державу-терориста.

"росія має бути покарана за терор. Тільки це гарантує, що протистояння не розростеться до ще більшого масштабу й не перекинеться на інші країни.Але для цього ми маємо зберегти максимальну єдність – єдність усіх людей світу, які цінують мир, поважають право на життя для кожного й достатньо чесні, щоб визнати: постійний терор проти цивільного населення є очевидною відмовою Росії від справжніх переговорів", - зауважив Президент.

Зеленський наголосив, що потрібне офіційне визнання Росії державою-терористом –на всіх рівнях, потрібне обмеження будь-яких економічних контактів з будь-якими російськими суб’єктами – не можна бути спонсорами тероризму.

"Потрібне чітке засудження на всіх рівнях кожного ескалаційного кроку Росії – від терористичних ударів до злочинної спроби анексії нашої території. Відповідна резолюція днями розглядатиметься Генеральною Асамблеєю ООН. Ми побачимо по голосуванню, хто і як ставиться до терористів насправді", - додав Президент.

Як повідомлялося, голова парламентської фракції партії "Слуга народу" Давід Арахамія заявив, що Україна готова вести переговори лише із західними країнами і з приводу вступу в НАТО.

Раніше Президент Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН заявив, що росія боїться реальних переговорів з Україною і не хоче виконувати жодних міжнародних зобов’язань

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-