Українські війська на півдні просуваються стабільно, ворог відчуває тиск – Гуменюк

Українські війська на півдні просуваються стабільно, ворог відчуває тиск – Гуменюк

Укрінформ
Українська війська продовжують просуватися вперед на півдні, російські військові відчувають тиск ЗСУ.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Активність наших військ бентежить ворога, вони дійсно розгублені, відчувають наш тиск, вони поступаються, просування є, воно повільне, але дуже стабільно відбувається, маленькими кроками ми все ж таки рухаємось вперед», - розповіла Гуменюк.

Читайте також: Сили ППО знищили вже 64 ворожих дрониГуменюк

Також серед загроз для українських населених пунктів, що зберігаються, вона нагадала про російські атаки дронами-камікадзе. Гуменюк зауважила, що ворог почав використовувати ці дрони у більших групах, по 5-9 одиниць БПЛА одночасно. За її словами, дрони-камікадзе переважно спрямовують для ударів по об'єктах інфраструктури для спричинення психологічного ефекту - напруження у суспільстві.

Відповідаючи на запитання, чи вплинув підрив Керченського моста на бойові дії на півдні, Гуменюк заявила: "Враження таке, що не до атаки їм зараз, тому що атаки не збільшились".

Як повідомлялося, вранці 8 жовтня на Керченському мосту, що з'єднує росію та тимчасово окупований Крим, зафіксували вибух і пожежу. На залізничній частині мосту згорів вантажний поїзд, на автомобільній - обвалилася частина дорожнього полотна.

Читайте також: Черги автомобілів біля Кримського мосту розтягнулися на декілька кілометрівЗМІ

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між фсб/приватними військовими компаніями та міноборони/генеральним штабом росії.

9 жовтня повідомляється про затори біля Кримського мосту, що розтяглися на декілька кілометрів. За словами місцевих жителів, переправа працює тільки для вантажівок, а рух мостом організовано однією неушкодженою смугою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-