ЗСУ відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів

ЗСУ відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів

Дані Генштабу
Укрінформ
Збройні сили України відбили атаки російських військ в районах населених пунктів Бударки, Тернів, Соледара, Нью-Йорка, Первомайського, Невельського та Побєди. Ракетні війська і артилерія уразили три пункти управління

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією станом на 18:00 9 жовтня, противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони України на окремих напрямках. російська армія веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Ворог обстрілює позиції українських військ вздовж усієї лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборони на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, противник завдає ударів по критичній інфраструктурі та житлових кварталах населених пунктів. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

Протягом доби росіяни завдали п’ять ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Від ударів противника постраждало населення та об’єкти більш ніж 30 населених пунктів. Зокрема, Березнегувате, Макіївка, Спірне, Білогорівка, Зеленопілля, Времівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар, Давидів Брід, Нова Кам’янка, Трифонівка.

Для ударів по Запоріжжю противник використав двадцять крилатих, авіаційних та зенітних керованих ракет. Крім того, ворог продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва Shahed -136. Один з них було знищено силами і засобами ППО в акваторії Чорного моря.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку зафіксовано обстріли росіян з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Миропілля, Мезенівка, Ворожба, Славгород, Середина Буда та Старикове Сумської області. Не перетинаючи державного кордону, ворог завдав авіаційних ударів, задіявши армійську авіацію. На Слобожанському напрямку з мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляно райони 30 населених пунктів. Серед них - Білий Колодязь, Висока Яруга, Ізюм, Нескучне, Рідкодуб, Червона Зоря. Також ворог застосовував ударні БпЛА. На Краматорському напрямку росіяни завдали ударів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Іванівка, Невське, Першотравневе, Серебрянка та Терни. російська армія здійснює масоване мінування мостових переходів, переправ та передмість населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник вів обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Зайцеве, Зеленопілля, Соледар, Яковлівка, Майорськ та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Первомайське, Новомихайлівка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. На цьому напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів та ствольної артилерії понад 30 населених пунктів. Серед них Гуляйпільське, Вільне Поле, Вугледар, Времівка, Новосілка, Полтавка та Чарівне.

На Південнобузькому напрямку вогневого впливу зазнали райони більш, ніж 35 міст та сіл вздовж всієї лінії зіткнення. Так, в Миколаївській області, під удари потрапили 38 об’єктів, з них – жодного військового. Це, зокрема, 24 житлові будинки, три об’єкти критичної інфраструктури та життєзабезпечення і ще сім промислових.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Бударки, Терни, Соледар, Нью-Йорк, Первомайське, Невельське та Побєда.

Керівництво російської федерації здійснює заходи з пошуку додаткових ресурсів для ведення війни. На цей час ведуться переговори з третіми країнами щодо закупівель артилерійських снарядів, мінометних мін та комплектуючих до реактивних систем залпового вогню. Іншим джерелом поставок залишаються військові склади та арсенали республіки білорусь. Найближчим часом сплановано переміщення на територію росії ще 13 ешелонів з боєприпасами та матеріально-технічними засобами.

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала 9 ударів. Підтверджено ураження семи місць зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони України збили два БпЛА, один літак ворога та одну керовану авіаційну ракету “Х-59”.

Ракетні війська і артилерія уразили три пункти управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. В зону вогневого ураження також потрапили комплекси радіоелектронної боротьби та позиції самохідної артилерії російських військових.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну українські захисники ліквідували 62 500 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-