Ворог за добу обстріляв вісім областей, Миколаївщину намагався атакувати з дронів - зведення ОВА

Ворог за добу обстріляв вісім областей, Миколаївщину намагався атакувати з дронів - зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби перебували вісім регіонів України, зокрема визволені території Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 9 жовтня.

Сьогодні вночі російські війська застосували тактичну авіацію для ракетного удару по Запоріжжю. За попередньою інформацією, літаки випустили 12 ракет, більшість із них влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки в одному з районів міста. Часткового руйнування зазнала дев'ятиповерхівка, зруйновані п’ять приватних будинків, уражені об’єкти інфраструктури.

Станом на цей час відомо про 12 загиблих. Госпіталізовані 49 постраждалих, шестеро з них — діти. Інформація уточнюється. Під завалами можуть перебувати люди. На місцях подій триває рятувальна операція. Станом на цей час врятовані восьмеро осіб, постраждалим надається необхідна допомога.

У Чернігівській області минулої доби загарбники били по Новгород-Сіверському та Чернігівському районах. Унаслідок удару з реактивних систем залпового вогню по території біля села Гасичівка (Городнянська громада Чернігівського району) загинув житель села Мощенка.

У Сумській області сьогодні зранку ворог ударив по території Шалигинської громади з реактивних систем залпового вогню, зафіксовані 30 влучань. За попередніми даними, наслідків немає.

Із 7:35 по Ворожбі Сумського району загарбники завдавали ударів з артилерії — зафіксоване 21 влучання. Пошкоджений приватний будинок.

Учора по території області зафіксовані 55 влучань, 28 з них — некерованими ракетами. Під ворожим вогнем перебували села Краснопільської та Великописарівської громад.

Читайте також: Ворог минулої доби бив по Сумщині авіацією та артилерією

Через авіаційний удар росіян по одному із сел Великописарівської громади поранення дістав чоловік. Постраждалий госпіталізований. Також пошкоджень зазнали декілька приміщень аграрного підприємства.

У Дніпропетровській області російські війська протягом усієї ночі знову тероризували Нікопольський район: били з реактивних систем залпового вогню «Град» і важкої артилеріі по Нікопольській та Марганецькій громадах. За попередніми даними, люди не постраждали.

У Нікополі ворожий вогонь пошкодив низку приватних будинків, кілька магазинів, парковку, аптеку й агропідприємство. У Марганецькій громаді пошкоджені декілька приватних осель, 30 панелей сонячної електростанціі, промислове та харчове підприємства.

У Харківській області протягом доби загарбники обстрілювали Вовчанськ та прифронтові населені пункти Куп’янського та Ізюмського районів.

Через ворожі обстріли за добу госпіталізували одну людину у Вовчанську, одну — у Дворічанській громаді Куп’янського району. У Дергачівській громаді на міну наступив 39-річний чоловік, його госпіталізували.

У Луганській області авіація Сил оборони України завдала по позиціях російських військ понад 30 ударів, 24 з них — по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, дев’ять — по зенітних ракетних комплексах. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили п’ять безпілотників.

Читайте також: ЗСУ відбили понад 30 атак ворога на Авдіївському і Бахмутському напрямках

Ракетні війська й артилерія Сил оборони України за добу уразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами та 11 інших важливих об’єктів противника.

По позиціях українських захисників у Луганській області російські війська здійснили 19 артилерійських та мінометних обстрілів, а також два ракетні удари.

У Донецькій області вночі росіяни обстріляли Мар'їнку, Красногорівку, Георгіївку, Максимільянівку й Новомихайлівку. Унаслідок ворожого обстрілу в Красногорівці одна людина дістала поранення. На звільнених територіях Лиманської й Святогірської громад — без надзвичайних подій.

Загалом за минулу добу в регіоні російські війська вбили трьох мирних жителів, ще 14 цивільним завдали поранень.

У Миколаївській області вночі ворожих обстрілів зазнала Широківська громада. Влучання відбулися по вже зруйнованому дит садку і сільськогосподарському підприємству, розташованому за межами населеного пункту. Постраждалих немає.

За даними оперативного командування «Південь», минулої доби над Миколаївською областю українські захисники збили ворожий безпілотник типу «Орлан-10».

Також учора два дрони-камікадзе росіян намагалися атакувати Миколаївський район, але були знищені силами протиповітряної оборони. Тривають обстріли Березнегуватської громади. Зокрема учора ввечері та сьогодні вночі вибухи лунали за межами сіл. Постраждалих немає. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

У Херсонській області ситуація залишається надзвичайно складною, тривають активні бойові дії. Під ворожими обстрілами вкотре опинився Бериславський район — є руйнування цивільної інфраструктури і потерпілі серед місцевого населення.

Читайте також: На бойовому чергуванні у Чорному морі - чотири російські ракетоносії з 24 «Калібрами».

За інформацією ОК «Південь», відчуваючи витискання Силами оборони України із займаних позицій, російські війська створюють нові, визнаючи провал оборони на кількох ділянках. Двічі ворог намагався наступати в районі Давидового Броду та Малої Олександрівки, успіху не мав, із втратами відійшов.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Одеській, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Київській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, 8 жовтня відбулося майже 40 бойових зіткнень. Найбільш напружена ситуація спостерігалася на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де українські захисники відбили за добу 30 ворожих атак.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-