На півдні України від росіян звільнили вже понад 2,4 тисячі квадратних кілометрів землі

На півдні України від росіян звільнили вже понад 2,4 тисячі квадратних кілометрів землі

Укрінформ
Упродовж часу від початку повномасштабної російської агресії українські сили оборони на півдні звільнили понад 2,4 тис. квадратних кілометрів території України.

У Херсонському районі деокуповано 6 населених пунктів, в Бериславському – 61, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає Укрінформ.

“І щодо нашої Херсонщини. Станом на сьогодні від початку війни Збройні Сили України деокупували понад 2 400 квадратних кілометрів української землі на півдні. В Херсонському районі деокуповано 6 населених пунктів, в Бериславському – 61, в цьому ж районі вже проведено стабілізаційні заходи в 19 населених пунктах”, - зазначив він.

Тимошенко розповів, що в селах Воронцовка та Високопілля відновлюють роботу трансформаторів, а в селах Золота Балка та Гаврилівка Бериславського р-ну проведено роботи з відновлення мобільного покриття. За його словами, роботу вже зміг розпочати один мобільний оператор, триває робота над відновленням роботи інших провайдерів. Також він проінформував, що в найближчих планах - відновлення покриття в населених пунктах Новоолександрівка та Давидів Брід.

Заступник очільника ОП зауважив, що, за даними фахівців, частина критичної інфраструктури, пошкодженої під час воєнних дій, відновленню не підлягає. Зокрема, в населених пунктах Архангельське, Високопілля та Осокорівка.

“Оскільки ці міста тільки-но деокуповані, через постійні загрози, що виникають внаслідок бойових дій, максимальне повернення державних органів влади виявляється вкрай важким, але попри це, ми робимо все можливе, щоб наші люди вже зараз відчували підтримку та допомогу. У звільнені населені пункти передають гуманітарну допомогу, здійснюється підвіз питної води підрозділами ДСНС”, - розповів він.

Читайте також: ЗСУ звільнили 29 населених пунктів на Херсонщині

У той же час Тимошенко підкреслив, що органи Національної поліції, де це можливо, здійснюють фіксацію воєнних злочинів, і від початку деокупації на Херсонщині вже задокументовано 107 воєнних злочинів.

Крім того, він нагадав, що проводиться розмінування територій та триває робота над стабілізаційними заходами.

Як повідомляв Укрінформ, ПриватБанк відновив повноцінну роботу 26 своїх базових відділень у містах та селищах на деокупованих ВСУ територіях центральних та східних регіонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-