Маємо відповідати пропорційно на ескалацію росії – Мецола про військову допомогу Україні

Маємо відповідати пропорційно на ескалацію росії – Мецола про військову допомогу Україні

Укрінформ
Країни ЄС мають танки та інше важке озброєння і повинні його надати Україні просто зараз, щоб допомогти у відбитті російського вторгнення та у завершенні перемогою в цій війні, розв’язаній росією.

Про це у п'ятницю в Празі перед початком неформального саміту ЄС заявила Президент Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговоримо дії, які треба здійснити щодо України. Україна потребує важку зброю, вона потребує танки та важке озброєння. Країни-члени можуть надати таку зброю, оскільки росія вдається до ескалації свого вторгнення та стає дедалі більш відчайдушною. Ми маємо відповідати пропорційним шляхом. Щоб допомогти Україні перемогти у цій війні», - сказала Мецола.

Читайте також: Саміт у Празі: президентка Європарламенту проситиме танки для України – ЗМІ

Як повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС. Учора в рамках саміту відбулася перша зустріч Європейського Політичного Співтовариства за участю лідерів 44 європейських країн.

У п'ятницю проходить неформальне засідання Європейської Ради, під час якої європейські лідери серед головних тем розглянуть виклики, що виникли внаслідок російської агресії проти України, включаючи продовження підтримки самої України у її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-