Міноборони за тиждень передало ЗСУ 16 тисяч зимових курток та 37 тисяч пар теплого взуття

Міноборони за тиждень передало ЗСУ 16 тисяч зимових курток та 37 тисяч пар теплого взуття

Укрінформ
Міністерство оборони України у період з 29 вересня по 5 жовтня передало Збройним силам України майже 16 тис. зимових курток та більше 37 тис. пар теплого взуття.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

"В питаннях забезпечення Міноборони зараз вирішує завдання, які останній раз в такому масштабі та обсязі виникали тільки під час Другої світової війни", - зауважила Маляр.

У період з 29 вересня по 5 жовтня Міністерством оборони для забезпечення підрозділів ЗСУ передано: 14,7 тис. одиниць бронежилетів та 17,5 тис. шоломів; 37,5 тис. пар зимового взуття та 15,9 тис. зимових курток; 67,1 тис. курток костюма утеплювача (фліска) та 97 тис. комплектів демісезонної і зимової білизни.

"Загалом ми рухаємося у визначеному графіку. По головним позиціям зимової форми, які знаходяться на контролі, до 15 жовтня мають бути забезпечені первинні потреби. Далі буде більш точкова робота з частинами", - наголосила Маляр.

Вона зауважила, що деякі позиції вже повністю закриті Міноборони, наприклад, по термобілизні. Деякі будуть закриті поставками до кінця цього тижня.

Читайте також: Литва забезпечить зимове екіпірування для близько 25 тисяч українських військових

"За даними на кінець минулої доби під завантаженням або в русі по території України, а також за кордоном від іноземних постачальників, перебувало майже 100 комплектів зимової форми. Це те, що рухається в бік складів. Як я вже казала, зараз головне питання – це забезпечення логістики. По бронежилетам і шоломам – зберігається вже звичний для багатьох ритм. І це насправді найбільше досягнення. Станом на зараз Міноборони вже сформувало для ЗСУ резерв з понад 160 тис. бронежилетів", - підсумувала Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, Івано-Франківська ОВА скерувала з обласного бюджету п'ять мільйонів гривень на зимове обмундирування для бійців тероборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-