ЗСУ передали сім дронів, які можуть залетіти у глибокий тил ворога

ЗСУ передали сім дронів, які можуть залетіти у глибокий тил ворога

Фото
Укрінформ
У рамках ініціативи "Армія дронів" одному з підрозділів, який боронить українську землю на лінії зіткнення, передано ще 12 дронів. Військові отримали сім коптерів SKIF, чотири DJI Mavic та один DJІ Matrice.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у Телеграмі.

«Ми вдячні кожному, хто долучається до проєкту “Армія дронів”. Це очі, які дають можливість побачити ворога та його техніку, спостерігати за переміщеннями та виявляти бази. Та найголовніше – завдяки дронам цю інформацію військові отримують без зайвого ризику», - зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Він уточнив, що три SKIF були закуплені завдяки ініціативі журналіста Михайла Ткача, який зібрав 6,1 мільйона гривень та передав їх українським військовослужбовцям.

Читайте також: «Армія дронів»: за три місяці замовили 986 безпілотників для ЗСУ - частина з них вже на фронті

Безпілотники SKIF допоможуть нашим воїнам проводити успішну розвідку на передовій. Вони мають потужну камеру, працюють в умовах радіоелектронної боротьби та можуть залетіти на 130 км у глибокий тил окупантів. Вартість одного дрона – понад 1,7 мільйона гривень.

Як повідомлялось, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня.

Фото: Держспецзв’язку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-