Секретар оборонного Комітету ВР: Не годуємо себе ілюзіями, що війна закінчиться завтра

Секретар оборонного Комітету ВР: Не годуємо себе ілюзіями, що війна закінчиться завтра

Укрінформ
Не варто годувати себе ілюзіями, що війна закінчиться завтра. Швидкого миру не буде – треба готуватися захищати країну далі.

Про це полковник Служби безпеки України, ветеран АТО, "кіборг", учасник оборони півдня держави під час повномасштабної війни, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (парламентська фракція "Голос") сказав в інтерв‘ю Укрінформу.

"Швидкого миру не буде. Ми маємо готуватися воювати далі, набувати військових спроможностей, забезпечувати резерви. Кожна людина в Україні має для себе зрозуміти, що інакше вже не буде. росія завжди буде поруч. Тому потрібно або воювати, або якимось чином сприяти перемозі – покращувати економічну ситуацію в країні, волонтерити", – зазначив парламентарій-військовослужбовець.

Він розповів один імовірний сценарій подальшого розвитку бойових дій на території України, згідно з яким – війна продовжуватиметься, президент російської федерації володимир путін погрожуватиме, будуть нові мобілізаційні хвилі, Україна звільнятиме свої території, можливо, росія знову намагатиметься просунутися, але українці в жодному разі не зупинятимуться.

Читайте також: Захід має позбутися ілюзії, путін бачить Європу під «російським чоботом» - Подоляк

"Прогнозувати далеко не можна. Прогноз на найближчий період – кінець цього року та наступний рік ми будемо воювати, відвойовуватимемо свої землі. Тож продовжуємо захищати країну, звільняти території, не годуємо себе ілюзіями, що все закінчиться завтра", – наголосив Костенко.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-