рф використовує дешеві іранські безпілотники, щоб зекономити високоточні ракети – Повітряні сили ЗСУ

рф використовує дешеві іранські безпілотники, щоб зекономити високоточні ракети – Повітряні сили ЗСУ

Укрінформ
Активізація співпраці рф та Ірану в питанні закупівлі іранських безпілотників пов’язана з намірами росії економити на використанні високоточних ракет, які коштують мільйони доларів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, чи пов’язана активізація співпраці рф та Ірану з дефіцитом у росії високоточних ракет.

«Так, звичайно напряму пов’язана співпраця з Іраном у цій сфері, закупівля цих БПЛА. Там не лише мова йде про "Shahed-136", є так само про "Shahed-129", є «Mohajer-6» – це вже безпілотники ударного типу, які не є камікадзе, але вони ударного типу і мають багато функцій – це безпілотний авіаційний комплекс і, зрозуміло, що росія пішла на цей крок вимушено, тому що кількість ракет не безмежна у росії. Високоточні ракети дорогущі, такі як Х-101, Калібр, Х-555, Іскандер - це ті ракети, які коштують мільйони доларів», - повідомив речник.

За словами Ігната, зокрема, одна ракета Калібр коштує близько 6 млн дол, ракета Х-101 – близько 13 мільйонів доларів. Крім того, згадані ракети можуть містити тактичні ядерні заряди, тож росія їх заощаджувати, аби погрожувати не лише Україні, а й країнам заходу.

Читайте також: Вночі на півдні України зенітники збили шість іранських дронів-камікадзе

Саме тому росія зараз використовує дешеві безпілотники "Shahed-136", пояснив Ігнат.

Речник не виключив, що згадані іранські безпілотники можуть використовуватись на різних напрямках, та запевнив, що ЗСУ до цього готуються та звертаються до західних партнерів з проханням надати більш потужні системи ППО, що можуть знищувати ворожі БПЛА на різних етапах і напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 5 жовтня Білу Церкву на Київщині російські загарбники атакували дронами-камікадзе "Shahed-136". Почалися пожежі на об'єктах інфраструктури, відомо про щонайменше одного постраждалого.

Також повідомлялось, що безпілотники-камікадзе "Shahed-136", які уночі 5 жовтня атакували Україну, прилетіли з південного напрямку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-