Новий наступ зі сторони білорусі виключати не можна - секретар оборонного Комітету ВР

Новий наступ зі сторони білорусі виключати не можна - секретар оборонного Комітету ВР

Укрінформ
Новий наступ зі сторони республіки білорусь не можна виключати, оскільки російська федерація направлятиме туди мобілізовані військові частини. Деякі частини російських військ уже перебувають на території білорусі та реанімують законсервовані аеродроми, побудовані в радянські часи.

Про це полковник Служби безпеки України, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко заявив в інтерв‘ю Укрінформу. 

Він наголосив, що Україна вважає білорусь своїм ворогом, тому тримає оборону вздовж спільного кордону.

Читайте також: білорусь біля України готує аеродроми, казарми та залізницю для військ рф

"У мене є інформація, що росія буде направляти свої військові частини до білорусі. Там уже стоять деякі частини. Вони реанімують законсервовані аеродроми, побудовані в часи радянського союзу. Також туди заходитимуть нові мобілізовані частини бійців. Це загроза. Не можна виключати, що вони звідти зроблять ще один ривок – на півночі", – зазначив Костенко.

Читайте також: білорусь утримує вздовж кордону до семи батальйонно-тактичних груп – Наєв

На його думку, білорусь вступить у війну проти України, якщо росія серйозно перемагатиме.

"Ми це все враховуємо. Знаємо, що білорусь – це ворог. Усвідомлюємо, що вони можуть вступити у війну. Проте робимо все, щоб у них нічого не склалося", – наголосив Костенко.

Як повідомлялося, напередодні самопроголошений президент республіки білорусь олександр лукашенко підтвердив, що білорусь бере участь у російсько-українській війні Україні, але не відправляє туди своїх військових та нікого не вбиває.

Читайте також: Для лукашенка вступ армії білорусі у війну з Україною смерті подібний - Денисенко

рб надає матеріально-технічну підтримку російській федерації у війні, зокрема, на початку вторгнення частина російських військ увійшла в Україну через білоруський кордон.

Окрім того, з території білорусі російські військові здійснюють бойові вильоти для бомбардування українських міст, а також запускають ракети по території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-