Південь: росіяни знищують власні боєприпаси, мости та переправи, аби уповільнити атаки ЗСУ

Південь: росіяни знищують власні боєприпаси, мости та переправи, аби уповільнити атаки ЗСУ

Укрінформ
Загарбники в окремих районах Півдня України здійснюють перегрупування, намагаються підтягувати резерви, а подекуди залишають позиції, аби відійти на безпечну відстань від контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на оперативне командування "Південь".

"Противник намагається утримати окуповані території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони. Ворог активно веде повітряну розвідку, продовжуючи техногенний шантаж і тиск на цивільне населення, завдає ударів по цивільній інфраструктурі житлових районах тилових населених пунктів. По наших позиціях продовжує вести артилерійський вогонь, наносити ракетні удари", - пишуть в ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ звільнили від окупантів ще вісім населених пунктів Херсонщини

На окремих напрямках фронту росіяни, у відповідь на контрнаступ ЗСУ, здійснюють перегрупування, намагаються підтягувати резерви, а подекуди залишають позиції, аби відійти на безпечну відстань.

Також відомо, що росіяни знищують власні запаси боєприпасів, а також намагаються знищити мости та переправи, аби уповільнити темпи атак ЗСУ.

Тим часом у вівторок ЗСУ знищили гелікоптери Мі-8 та Мі-24 в районі Костромки й Брускінського на Херсонщині.

Орієнтовні втрати противника за добу: 31 росіянин та понад чотири десятки ворожої техніки, серед яких 8 танків, 26 одиниць автобронетехніки, крупнокаліберна гаубиця "Мста-Б" і гармата-гаубиця. Крім того, підрозділи ППО знищили 3 безпілотники "Орлан-10" в Бериславському та Миколаївському районах.

Зазначається, що загалом за добу наша авіація завдала 7 ударів по противнику. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 290 вогневих завдань.

Нагадаємо: учора державний прапор України відновлено у восьми населених пунктах Бериславського району Херсонщини.

Загалом ЗСУ вже звільнили від російських загарбників понад 1530 населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-