Громадянський опір: вісім правил для тимчасово окупованих територій

Громадянський опір: вісім правил для тимчасово окупованих територій

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій опублікувало 8 правил громадянського опору на ТОТ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

"Щодня ЗСУ звільняють все більше й більше українських територій. Кожен українець має робити свій внесок в перемогу над агресором. Це стосується і наших громадян, які потрапили в тимчасову окупацію. Команда Мінреінтеграції підготувала 8 правил для мешканців тимчасово окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

Правила передбачають, що на тимчасово окупованих територіях необхідно: дотримуватись безпеки, щоб зберегти своє життя та здоров'я; уникати контактів і загарбниками та не допомагати їм; допомагати один одному, особливо тим, хто постраждав від окупантів; не працювати в інтересах окупантів, особливо на будівництвах оборонних об'єктів; не брати участь у громадських заходах, акціях, референдумах, голосуваннях, організованих окупантами; уникати контактів з журналістами, не давати інтерв'ю; не піддаватися на провокації; фіксувати злочини окупантів для подальшої передачі правоохоронним органам України.

Читайте також: Поліція рф готує нові підрозділи, щоб приборкати антимобілізаційні протести – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованих територій уникати мобілізації до лав російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-