держдума ратифікувала документи про анексію окупованих територій України

держдума ратифікувала документи про анексію окупованих територій України

Укрінформ
Депутати державної думи росії на позаплановому пленарному засіданні одноголосно ратифікували документи про анексію росією Донецької, Запорізької, Луганської, Херсонської областей України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт думи.

Згідно з ухваленими документами, Донецька Луганська області України «прийняті до складу росії» як «днр» та «лнр», в адміністративних межах 2014 року. Кордони Херсонської і Запорізької областей у документах не визначено.

Крім документів про ратифікацію також було прийнято чотири федеральних конституційних закони (фкз) про “входження” чотирьох анексованих регіонів до складу росії. Тепер їх має схвалити рада федерації та підписати президент володимир путін.

Читайте також: У кремлі - церемонія «приєднання» захоплених територій України

Планується до 1 червня 2023 року створити в регіонах "підрозділи федеральних органів влади", протягом шести місяців - утворити міські та муніципальні округи.

Заявлено, що грошовою одиницею на територіях "нових суб'єктів" буде рубль. До 31 грудня 2022 року при розрахунках у готівковій та безготівковій формах допускатиметься обіг української гривні. Банку росії буде надано повноваження щодо встановлення особливостей діяльності кредитних та некредитних фінансових установ. Бюджетне законодавство застосовуватиметься на анексованих територіях з 1 січня 2023 року.

Збройні сили і військові формування, створені окупаційною владою, пропонується включити до складу російської армії та інших родів військ. "Договори" передбачають, що громадяни України, які проживають на територіях, будуть вважатися москвою громадянами росії, якщо протягом місяця не заявлять про своє небажання отримувати паспорт. Згідно з логікою ухваленого рішення, росія вважатиме своїми громадянами також мешканців територій, які ніколи не контролювала, наприклад, майже 750 тисяч довоєнних мешканців обласного центру Запоріжжя.

Читайте також: путін підписав документи про «приєднання» захоплених територій України до складу рф

Як повідомлялося, 30 вересня в кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією рф територій Херсонської і Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-