росіяни за добу вдарили по 18 населених пунктах Донеччини - є поранені

росіяни за добу вдарили по 18 населених пунктах Донеччини - є поранені

Фото
Укрінформ
У Донецькій області війська російської федерації минулої доби обстріляли 18 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Зокрема, десять вогневих атак ворог здійснив на Авдіївку, чотири – на Бахмут. Під ударами російських військ перебували також міста Курахове, Часів Яр, Соледар, селища Південне, Північне, Щербинівка, Курахівка, села Орлівка, Времівка, Шахтарське, Тоненьке, Карлівка, Парасковіївка, Новий Комар, Єлизаветівка й Опитне.

Загалом за добу правоохоронці задокументували в області 32 воєнні злочини рф. Встановлено, що ворожими ударами були знищені та пошкоджені 27 цивільних об‘єктів: 22 житлові будинки, лікарня, господарчі споруди й залізнична станція.

Зокрема, в Авдіївці внаслідок потрапляння російських снарядів пошкоджень зазнав медичний заклад і шість багатоквартирних будинків, є травмовані та загиблі серед цивільного населення.

За фактами злочинів російської армії правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Також минулої доби поліція допомогла евакуюватися з Донецької області ще 151 людині. Від початку обов’язкової евакуації за допомогою поліцейських з регіону виїхали понад 20 тисяч 700 мирних жителів, серед них 3363 – діти, 997 – люди з інвалідністю.

Читайте також: Гори сміття, міни й крадені речі: що лишили росіяни після втечі з лісу на Донеччині

"Вночі росіяни активно стріляли на ділянках фронту від Курахового до Соледара. На Донецькому напрямку під вогонь потрапили Курахівська та Авдіївська громади – без жертв, але є руйнування", - повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у Телеграмі.

За даними Кириленка, в Курахівській громаді росіяни обстріляли Курахівку та вдарили ракетами по околицях Ганнівки й Успенівки.

"Є пошкоджені будинки. В Авдіївській громаді росіяни 4 рази стріляли в районі Опитного, 5 разів – по Авдіївці. Є влучання біля будинків – обсяги шкоди встановлюємо", - зазначив він.

За інформацією ОВА, на Горлівському напрямку постраждали Бахмутська, Торецька, Соледарська і Світлодарська громади.

"У Бахмуті одна людина дістала поранення, пошкоджено 4 приватні будинки та 2 багатоповерхівки. У Соледарі теж поранено 1 людину. У Торецькій громаді пошкоджено 2 будинки у Щербинівці та 2 будинки у Північному – без постраждалих. У Світлодарській громаді ніч гучно минула в Одрадівці та на станції Майорськ", - повідомив він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними керівника обласної військової адміністрації Павла Кириленка, 1 жовтня в Донецькій області російські війська вбили трьох мирних жителів, ще дев'ятьом цивільним завдали поранень.

Фото: поліція Донецької області / Павло Кириленко 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-