лукашенко перетворив білорусь на плацдарм для російської армії — ЦПД

лукашенко перетворив білорусь на плацдарм для російської армії — ЦПД

Укрінформ
олександр лукашенко, який називає себе президентом білорусі, перетворив країну на плацдарм для армії російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

«За інформацією Центру національного спротиву, що був створений Силами спеціальних операцій Збройних Сил, 20 вересня з рф до мінська прибули 130 найманців приватної військової компанії «Ліга» («Вагнера»), які можуть бути залучені до організації провокацій на українському кордоні», - зазначається у повідомленні.

На сьогодні, як стверджує ЦПД, на території білорусі перебуває близько однієї тисячі російських військових, розміщені один дивізіон ракетного комплексу «Іскандер», три дивізіони С-300 та C-400, що здійснюють запуски крилатих ракет по Україні.

За словами білоруського опозиціонера Павла Латушка, лукашенко розпочав модернізацію залізниць, щоб білорусь мала можливість у листопаді-грудні розмістити до 120 тисяч мобілізованих російських солдат. Цю ж інформацію підтверджує Головне управління розвідки МО України, повідомляючи, що білорусь уже готується зустріти 20 тисяч мобілізованих з рф.

Читайте також: білорусь утримує вздовж кордону до семи батальйонно-тактичних груп – Наєв

Сам лукашенко в свою чергу заявив, що «білоруси ні для кого не були джерелом небезпеки». У ЦПД такі заяви вважають “відвертою маніпуляцією”.

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО України Олексій Данілов, говорячи про питання білоруського напрямку, заявив, що в української влади є розуміння, що там відбувається, і запевнив, що ситуація – під повним контролем.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-