росіяни впритул розстріляли колону біля Куп'янська: серед загиблих 10 дітей

росіяни впритул розстріляли колону біля Куп'янська: серед загиблих 10 дітей

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України розслідує факт обстрілу російськими військами цивільної колони з автомобілей у Куп’янському районі Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ в Фейсбуці.

«Наприкінці вересня рашисти повністю знищили колону з семи автомобілів. Щонайменше 20 людей загинуло, і серед них – 10 дітей. Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку «ГАЗель». Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та рашисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства», - заявив в.о. Голови СБУ Василь Малюк.

Удар по колоні біля Куп'янська / Фото: СБУ

Як зазначається, остаточна кількість жертв наразі встановлюється, проводяться відповідні експертизи. Декільком людям вдалося врятуватися, тож вони дають свідчення слідчим.

Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

Читайте також: Типова тактика росіян: в ОП спростували фейк про причетність України до обстрілу Запоріжжя

Як повідомлялося, у Куп’янському районі Харківської області виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні, за попередніми даними, у автомобілях загинули 20 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-